Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Пәндер

  • Салауатты тамақтану негіздері

    Модуль пәні адамның тамақтануының медициналық-биологиялық негіздерін, тамақтану теориясын, тамақтанудың әртүрлі аспектілерін зерттейді. Адам ағзасындағы тамақтану физиологиясы және метаболизмнің патофизиологиясы. Жалпы Тамақ өнімдері мен тағамның сапасы мен қауіпсіздігін бақылау мәселелері қаралды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Кәсіби қызмет және еңбекті қорғау негіздері

    Пән білім алушылардың қауіпсіз және тиімді кәсіби қызмет үшін қажетті білім мен дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Ол еңбек заңнамасының негіздерін, еңбек қауіпсіздігі нормаларын, қауіпсіздік ережелерін, сондай-ақ кәсіби этика мен жұмыс орнындағы мінез-құлық стандарттарын зерттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы

    Модуль пәні тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдық өнімдердің құрамына, сақтау режиміне, тамақ өнімдерінің классификациясына кешенді баға береді; тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындарда өндірісті ұйымдастыруды, өндіріс технологиясының ерекшеліктерін логикалық және дәйекті түрде негіздейді

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Аналитикалық және физколлоидтық химия

    Модуль пәні аналитикалық химиядағы ағымдық үрдістерге, физикалық және коллоидтық химияның теориялық негіздері мен заңдылықтарына, диспергирленген жүйелердің физика-химиялық қасиеттеріне және олардағы процестерге қатысты заттардың химиялық және физика-химиялық әдістерінің теориялық және практикалық негіздерін қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Азық-түлік микробиологиясы

    Азық-түлік микробиологиясы микроорганизмдердің патогенділігі, тамақ өнімдерінің сақталуы, ыдырау және ашыту процестері, тамақ инфекциялары мен улану мәселелерін қарастырады. Сүт, ет, жұмыртқа, балық, өсімдік және консервіленген тағамдардың микрофлорасы зерттеледі, сондай-ақ олардың микробтық бүліну түрлері және тағамды сақтау процесінде оның алдын алу мүмкіндіктері көрсетіледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары

    Модуль пәні материалдарды ұсақтау, материалдарды қысыммен өңдеу (престеу), сұйық біртекті емес жүйелерді бөлу, буландыру, пастерлеу, стерилизациялау, абсорбциялау, адсорбциялау, кептіру, экстрагирлеу, кристалдау, механикалық, массаалмасу, гидромеханикалық, жылу және химиялық процестердің ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Тағамдық химия

    Пән тамақ өнімдерінің химиялық құрамы мен қасиеттері, сондай-ақ оларды сақтау және өңдеу процесіндегі өзгерістері туралы білім береді. Зерттеу барысында тамақ өнімдеріндегі органикалық және бейорганикалық заттардың негізгі топтары — ақуыздар, көмірсулар, липидтер, дәрумендер, ферменттер, минералды заттар қарастырылады. Тамақты аспаздық және өнеркәсіптік өңдеу кезіндегі физика-химиялық процестер, сондай-ақ олардың бұзылуының химиялық негіздері мен тұрақтандыру әдістері талқыланады. Пән тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалай білу дағдыларын қалыптастыруға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеулердің негіздері және академиялық хат

    Пән оқытылатын саладағы ғылыми зерттеулер әдістері мен академиялық хатты зерттеуге бағытталған. Білім алушылар тұжырымдамалық аппаратпен және зерттеу жұмысының негізгі кезеңдерімен, әдістердің жіктелуімен, оларды қолдану салаларымен танысады. Білім алушылар ғылыми зерттеулерді сандық және сапалық талдау дағдыларын игеруге және оның нәтижелерін академиялық ортада мақала мен баяндамалар түрінде ұсынуға үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлiк өнiмдерiнің және шикізаттың сапасын бақылау және бағалау

    Модуль пәні ашыту өндірісі, май, ет-сүт өнеркәсібі, балық өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технохимиялық бақылауды ұйымдастыруды және жүргізуді зерделеуге ықпал етеді; технологиялық процестерге қатысатын машиналар мен аппараттардың жұмыс тиімділігін, шикізат сапасын анықтау әдістерімен таныстыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Пәнді оқу заңнамалық нормалардың рөлі туралы жалпы түсінік беретін құқықтың негізгі салаларының мәселелерін қарауға бағытталған, сондай-ақ білім алушылардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымы мен құқықтық мәдениетін қалыптастыруды зерделеуді көздейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы

    Модуль пәні кәсіпорынның ерекше түрі ретінде мейрамхананың жан - жақты қызметі туралы білімді қалыптастырады. Оның жұмысының әртүрлі аспектілерін зерттейді: үй-жайларды жабдықтаудан бастап келушілерге қызмет көрсетудің жоғары деңгейін ұйымдастыруға дейін. Мейрамхананың жеке қызметтерінің жұмыс әдістері мен әдістерін және аспаздық өндірістің ерекшеліктерін қарастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы

    Пән мүмкіндігі шектеулі адамдармен қарым-қатынас жасау процесінде студенттердің коммуникативті және әлеуметтік дағдыларын дамытуды, ерекше денсаулық мүмкіндіктері бар адамдардың әлеуметтік, эмоционалды және мінез-құлық қиындықтарының ерекшелігі туралы білімді қалыптастыруды қамтиды, сонымен қатар инклюзивті білім беру және кәсіби ортада туындайтын тұлғааралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешуге көмектесуге арналған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдері технологияларының теоретикалық негіздері

    Пән тамақтану туралы ғылым негіздерін, тағам өнімдері және олардың химиялық құрамын (органикалық және бейорганикалық компоненттер), адам ағзасына арналған тағамның жеке компоненттерінің мәнін, тағамдық технологияларда қолданылатын негізгі компоненттердің қасиеттерін, жылу және механикалық өңдеуде шикізаттың, жартылай фабрикатардың және дайын өнімнің физикалық-химиялық және биохимиялық қасиеттерінің өзгеруін зерттеуге мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Пән экономика және кәсіпкерлік негіздерін игеру, экономикалық сауаттылықты, кәсіпкерлік қызметтің практикалық дағдыларын дамыту арқылы білім алушылардың жалпы құзыреттілігін қалыптастыруға бағытталған. Пәннің мазмұны нарықтық экономиканың теориялық негіздерін, қазіргі экономикалық шындықтарды, кәсіпкерлік қызметтің түрлері мен нысандарын, экономиканың барлық салаларындағы бизнес-жоспарлаудың ерекшеліктерін, ақылы қызметтерді ұйымдастыру мен жүзеге асыруды, маркетингтік қызметтің негіздерін зерделеуді құрайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Пән білім алушыларда жеке қаржыға қатысты шешімдер қабылдау кезінде ұтымды қаржылық мінез-құлықты қалыптастырады. Пән аясында білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды іс жүзінде қолдануға, жинақтарды көбейтуге, бюджетті сауатты жоспарлауға, салықтарды есептеуге, салық есептілігін дұрыс толтыруға, қаржылық проблемалар туындаған кезде қаржылық шешімдер қабылдауға және қаржылық алаяқтықты тануға үйренеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Көшбасшылық негіздері

    Бұл пәнді оқу кезінде студенттер көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, кәсіпорын, аймақ және тұтастай ел деңгейінде әсер ету әдістерін қолдана отырып, адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқарудың әдістемесі мен практикасын игереді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі

    Пәннің мақсаты-биоэкологияның негізгі заңдылықтарын, биосфераның компоненттерін және оларға әсер ететін факторларды, антропогендік қызметтен туындайтын экологиялық проблемаларды, қоғамның орнықты даму қағидаттарын, сондай-ақ табиғи және техногендік сипаттағы түрлі қауіптер жағдайындағы қауіпсіздік негіздерін зерделеу. Нәтижесінде алынған білім мен қалыптасқан дағдылар кәсіби қызметте экологиялық принциптер мен қауіпсіздік негіздерін қолдануға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын ұйымдастыру және қызмет көрсету

    Модульдің пәні қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсету және ұйымдастыру мәнін біледі; азық- түлік өнімдерінің органолептикалық, физико-химиялық, микробиологиялық қасиеттерін сипаттайтын негізгі көрсеткіштергеие ; тағам өнімдерінің ассортименттік тізбесі және сапа көрсеткіштері;кәсіби қызмет саласындағы дағдылар; келушілерге қызмет көрсету, тағамдарды ресімдеу, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Азық-түлік өнімдерін сақтау және орау технологиясы

    Пән азық-түлікті сақтау және қаптау кезеңдерінің барлық сатыларында олардың сақталуын қамтамасыз етуге арналған қағидалар, әдістер және заманауи технологияларды зерттеуге арналған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағамдарды дайындау технологиясы

    Модуль пәні жаппай өндіріс жағдайында аспаздық өнімдерді ұтымды дайындау туралы толық түсінік береді; қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиялары; қоғамдық тамақтануды дамытудың негізгі бағыттары және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары қызметінің ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы мен жабдықтары

    Модуль пәні тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің ғылыми негіздерін қалыптастырады; тамақ өндірісінде негізгі және қосымша шикізатты пайдалануда; шикізатты сақтау және өңдеу кезінде физика-химиялық және биохимиялық қасиеттерді сипаттайтын көрсеткіштерді анықтайды; дайын өнімді сипаттайтын сапаның негізгі көрсеткіштері; тамақ өндірісінде қолданылатын жабдық.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау

    Пән саланың техникалық прогресін жеделдетудегі жобалаудың рөлі мен міндеттерін зерттейді; сала кәсіпорындарын жобалаудың бірлескен әдістерін зерделеу; жобалау процесін дамыту мен жетілдірудегі АЖЖ рөлі мен әдістерін зерттеу, өңдеу және тамақ кәсіпорындарын жобалау мен қайта құру кезінде жұмыс сапасын арттыру мерзімдерін қысқарту.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • AutoCAD

    Модуль пәні бұйымдарды, ғимараттарды жобалау, өндірісті жоспарлау, азаматтық инфрақұрылым және құрылыс үшін әзірленген Autodesk-тен үш өлшемді компьютерлік модельдеуге арналған бағдарламалық қамтамасыз ету туралы білімді қалыптастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Жасанды интеллект негіздері

    Пәнді оқудың мақсаты: әртүрлі салаға бейімделген интеллектуалды жүйелерді құрудың қазіргі теориясы мен тәжірибесі туралы тұтас жүйелі түсінік қалыптастыру. Пәнді меңгеру нәтижесінде студенттер жасанды интеллекттің негізгі ұғымдары мен терминдерін біледі және олармен жұмыс істеуді үйренеді, өздерінің кәсіби қызметтерінің тиімділігін және нәтижелерін жақсарту үшін жасанды интеллекттің принциптерін, әдістерін және идеологияларын түсінеді, бағдарламалық құралдары мен әдістерін қолданады, сондай-ақ жасанды интеллектті пайдаланудың этикалық аспектілерін меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлiк өнімдерінің реологиясы

    Модуль пәні нақты денелердің реологиялық қасиеттері туралы құзіреттіліктерді қалыптастырады; масса алмасу процестерінің негіздерін; азық-түлік өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттерін; ылғал мен өнімнің байланыс формаларын зерттейді; азық-түлік өнімдерінің негізгі реологиялық қасиеттерін анықтайды, технологиялық өңдеу кезінде тамақ массаларының құрылымдық-механикалық қасиеттерінің өзгеру сипатына талдау жасайды және оларды

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Азық-түлік кәсіпорындарында cтандарттау, сертификаттау

    Модуль пәні тамақ өнеркәсібіндегі білімнің кешенін қалыптастырады: жаңа стандарттарды, ережелерді, нормаларды және стандарттау, сертификаттау жөніндегі басқа құжаттарды әзірлеу және қолданыстағы құжаттарды қайта қарау жөніндегі шаралардың орындалуын қамтамасыз ету; өнімнің, өндіріс процестерінің, қызметтердің, техникалық регламенттердің талаптарына сәйкестігін растау, стандарттау, техникалық құралдарды, жүйелерді, процестерді, жабдықтар мен материалдарды сертификаттауға дайындау жөніндегі жұмыстарды орындау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Азық-түлік кәсіпорындарындағы сапа менеджменті жүйесі

    Модуль пәні тұтынушылардың талаптарын қанағаттандыру және олардың өнімге/қызметке деген үміттерін болжау, белгілі бір өнімнің/қызметтің бәсекеге қабілеттілігін және бәсекеге қабілеттілігін арттыру, жалпы тамақ кәсіпорындарындағы қызметті жетілдіру үшін қолданылатын кешенді жүйелерді, әдістер мен құралдарды зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ет өнімдерін өндіру технологияларының теориялық негіздері

    Ет және ет өнімдерінің сапасын қалыптастыратын өзгерістер туралы білім алушылардың ет өнімдерін өндіру саласындағы құзыреттіліктерін қалыптастыру.етті тұздау кезінде; тартылған шұжық өндірісінде; шұжық өнімдерін тұндыру кезінде. Ет және ет өнімдерін термиялық өңдеу кезінде; ет өнімдерін түтінмен өңдеу кезінде; ет өнімдерін кептіру кезінде; ет және ет өнімдерін мұздатып кептіру кезінде физика-химиялық, биохимиялық және құрылымдық - механикалық өзгерістер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Азық-түлік кәсіпорындарында метрологиялық қамтамасыз ету

    Модуль пәні облыста білім мен дағдыларды қалыптастыру азық-түлік кәсіпорындарында метрологиялық қамтамасыз ету: өлшеу әдістерін игеру, зертханаларды оңтайлы таңдау тұтыну параметрлері туралы ақпаратты алуға және өңдеуге арналған өлшеу құралдары, өнімнің сапасын айқындайтын, сынақтар жүргізудің аттестатталған қағидаларын игеру және тамақ өнімдерінің сапасын өлшеу мен бағалаудың дұрыстығын қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы мен жабдықтары

    Модуль пәні ет пен ет өнімдерінің жіктелуі, ассортименті мен сапасы саласындағы негізгі ұғымдарды береді. Шикізат пен мяса дайын өнімнің сапасын бақылау үшін негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер; ет және ет өнімдерінің сапа көрсеткіштерін бақылау әдістері; ет өнімдерінің дәмін тату ережесі; ет және ет өнімдерін өндіруде қолданылатын жабдықтар.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы мен жабдықтары

    Модуль пәні сүттің құрамы мен қасиеттері, функционалдық қасиеттері жоғары және сақтау қабілеті жоғары сүт өнімдеріне сүт шикізатын өңдеу тәсілдері; сүт және сүт өнімдерінің жалпы технологиясы; тұтас сүт өнімдерінің технологиясы; сары май технологиясы; ірімшік технологиясы; сүт консервілерінің технологиясы туралы білімді қалыптастырады. балалар тағамы өнімдерінің технологиясы; майсыз сүттен, сары сүттен және сарысудан жасалған өнімдер технологиясы; сүт негізіндегі функционалдық тамақ өнімдерінің технологиясы; сүт және сүт өнімдерін өндіру кезіндегі технологиялық есептеулер; технологиялық процестерді жобалау; сүт және сүт өнімдерін өндіруде қолданылатын жабдық.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Мамандандырылған азық-түлік өнімдерін әзірлеу және өндіру

    Білім алушылардың арнайы азық-түлік өнімдерінің функционалдық сипаттамаларын, қауіпсіздігін және нормативтік талаптарға сәйкестігін ескере отырып, оларды жобалау, өндіру және сапасын бақылау үшін қажетті білім мен дағдыларын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Функционалды тағам өнімдері технологиясы

    Модуль пәні функционалды тамақ өнімдерін өндіру және сапасын сараптау саласындағы білімді қалыптастырады. Функционалдық тамақ өнімдерін өндіру технологиясы, функционалдық ингредиенттердің сапасы мен қауіптілігі, оларды тамақ өнімдеріне енгізу тәсілдері мен сатылары, сақтау процесінде функционалдық тамақ өнімдерінің сапасы мен тұрақтылығын оңтайландырудың технологиялық ерекшеліктері, Тамақ өнімдеріндегі функционалдық ингредиенттерді талдаудың заманауи әдістері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Консервілерді өндіру кәсіпорындарындағы есепке алу және есеп беру

    Модульдің пәні консерві кәсіпорындары мен концентраттарды өндіру кәсіпорындарында есеп беру және есеп беру саласындағы білімді қалыптастырады; негізгі ұғымдарды; рецептураларды, шикізат пен қосалқы материалдарды жұмсау нормаларын, консерві өндірісіндегі қалдықтар мен шығындарды зерттейді

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ұлттық тағамдар технологиясы

    Модуль пәні ұлттық тағамдарды өндіру технологиясын ұйымдастыруға ықпал етеді; нормативтік және технологиялық құжаттаманың негізгі ережелерін, ұлттық тағамдардың ерекшеліктерін; ұлттық тағамдарды дайындау бойынша қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік инфрақұрылымын, шикізат және материалдық-техникалық базасын түсінуге көмектеседі

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Жемістерді, көкөністерді және тамырлы жемістерді консервілеу технологиясы

    Модуль пәні жемістерді, көкөністер мен тамыржемістілерді консервілеу, жеміс-көкөніс консервілерінің ассортиментін кеңейту кезінде өндіріс технологиялары мен режимдерінің ерекшеліктері; жеміс-көкөніс консервілеу өнеркәсібінде қолданылатын консервілеу әдістері мен принциптері; нормативтік құжаттарды қолдану; жемістерден, көкөністерден және тамыржемістілерден консервілер өндіру кезінде технологиялық процестердің ұтымды режимдерін таңдау туралы түсініктерді қалыптастырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтанудағы есепке алу және есеп беру

    Модуль пәні қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында есепке алуды ұйымдастырудың жалпы принциптері туралы білімді қалыптастырады; қоғамдық тамақтану өнімдерінің калькуляциясын және баға белгілеуін жүргізу; нормативтер бойынша шикізат санын есептеу дағдысы: мәзір рецептурасы, азық-түліктерді салу нормалары

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Балалар және диеталық консервілерін өңдіру технологиясы

    Модуль пәні өсімдік және жануарлар шикізатынан балалар және диеталық консервілерді дайындау технологиясы; балалар және диеталық консервілерді өндіру үшін өсімдіктер мен жануарлар шикізатының сипаттамасы, құрылымы, химиялық құрамы; технология ерекшеліктері және шикізат пен дайын консервілердің сапасына қойылатын негізгі талаптар саласындағы білімді қалыптастырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандырудағы қауіпсіздік менеджменті жүйелері

    Модуль пәні менеджментті әзірлеу және енгізу үшін қажетті іс-шаралар бойынша білімді қалыптастырады дәйекті кезеңдерді жүзеге асыру арқылы қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің қауіпсіздігі. Қамтамасыз ету тиімді жұмыс істеуі қауіпсіздік менеджменті жүйелері қоғамдық тамақтандыру өнімдері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Балалар тағамдарының технологиясы

    Модульдің пәні технологияны ұйымдастыру, нормативтік және технологиялық құжаттардың негізгі ережелерін, жекелеген типтері мен сыныптарының, өндірістік инфрақұрылымның, балалар тағамы өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындардың шикізат және материалдық-техникалық базасының ерекше ерекшеліктерін білу қабілетін зерттейді

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сүтті, етті және балықты консервілердің технологиясы

    Модульдің пәні сүт, ет және балық консервілерін өндіру технологиясы саласындағы құзыреттерді қалыптастырады; осы консервілерді өндірудің технологиялық параметрлерінің ерекшеліктерін, сүт, ет және балық консервілерінің ассортименттік тізбесін зерттейді; сүт, ет және балық консервілерін өндіруді аппаратуралық-технологиялық қамтамасыз ету

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Алкогольсіз сусындардың технологиясы

    Модульдің пәні алкогольсіз сусындарды өндіру технологиясы саласындағы білімді қалыптастырады; алкогольсіз сусындардың жіктелуі, ассортименті және сапасы саласындағы негізгі түсініктерді зерттейді. Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылауға арналған негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Физика-механикалық, химиялық, микробиологиялық және басқада факторлардың технологиялық процестерге әсерін анықтау
  • Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау
  • Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәнін меңгеру және технологиялық процестердің барлық түрлерін ұйымдастыру;
  • Өнімнің сапасын қалыптастыратын және сақтайтын әдістерді қолдану, азық- түлік тауарларының қауіпсіздік параметрлерін бақылау және тауарлардың жіктелуін жүргізу;
  • Технологиялық ақпаратты алу мен өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру;
  • Дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру;
  • Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқарушылық шешімдер қабылдау;
  • Тұжырымдамалық, функционалды және логикалық жобалау әдістерін, сәулет пен дизайнды әзірлеу және тексеру әдістерін, әзірлеу және прототиптеу құралдары мен әдістерін, білім қорын басқарудың заманауи жүйелерін, масштабтағы және күрделіліктегі интеллектуалды жүйелерді бағдарламалау тілдерін көрсету. Кәсіби қызмет міндеттерін шешуде өмірлік циклдің барлық кезеңдерінде заманауи ақпараттық технологияларды бағдарламалық құралдарды, жасанды интеллектті, оның ішінде отандық өндірісті қолдану.
  • Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және өлшеп-орауға арналған жеке машиналар мен желілердің конструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылау керек; жабдықтардың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын бағалау;
  • Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге нормативтік құжаттаманы әзірлеу; қажетті технологиялық есептерді жүргізу;
  • Дайын өнім шикізатының есебін және цех құжаттамасының есебін жүргізеді;
Top