Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

Пәндер

  • Химия

    Келешек кәсіби қызметінде химияны оқытудың рөлі. Химияның негізгі ұғымдары мен заңдары. Атом құрылысы. Химиялық байланыс және молекулалардың құрылысы. Су химиясы. pН ортасының сутектік көрсеткіші. Тұздардың гидролизі. Концентрацияны белгілеу тәсілдері. Тотығу-тотықсыздану реакциялары. Электрохимиялық процестер. Электролиз. Элементтердің және олардың маңызды қосылыстарының химиясы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Физика

    Пән жаратылыстану-ғылыми дүниетаным негіздерін, физикалық құбылыстар мен процестерді зерттеу дағдыларын, қолданбалы есептерді шешу үшін физика заңдарын қолдануды қалыптастырады. Келешектегі кәсіби қызметтерінде физиканы оқытудың рөлі. Кинематика. Динамика. Импульстің және энергияның сақталу заңдары. Тербелістер мен толқындар. Статистикалық физика және термодинамика негіздері. Электромагниттік тербелістер. Оптика. Кванттық теория

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдық химия

    Тағамдық химияға және адам тамақтануына кіріспе. Тамақ өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығын және қауіпсіздігін арттыру мәселелері. Органикалық қышқылдар тағамдық жүйелердің рН реттегіштері ретінде. Маңызды тағамдық қышқылдардың химиялық табиғаты және физика-химиялық қасиеттері. Ферменттер. Тағамдық шикізаттың негізгі компоненттерінің айналуындағы ферменттердің рөлі (эндогенді ферменттік жүйелер).

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Аналитикалық және физколлоидтық химия

    Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Гравиметриялық талдау әдісі. Титриметриялық талдау әдісі. Қышқылдық-негізгі титрлеу әдісі. Тұндыру әдісі. Комплексонометрия әдісі. Рефрактометриялық, поляриметриялық, Потенциометриялық, кулонометриялық, хроматографиялық талдау әдістері. Тамақ өнімдерін талдау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Математика

    «Математика» пәнін оқып үйрену қазіргі заманғы математиканың негізгі ұғымдарын, заңдарын, нақты мәселелерді шешудің әдістерін меңгеруге мүмкіндік береді. Бұл студенттердің болашақ саласында маман ретінде экономикалық үрдістер мен құбылыстарды математикалық модельдердің көмегімен зерттеп және болжамдауды білу үшін қажет. Пәнді оқыту мақсаты студенттерді қолданбалы экономикалық мәселелерді модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппараттың негіздерімен таныстыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Теориялық механика

    Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Механикалық қозғалыс. Кинематиканың пәні мен міндеттері. Нүкте кинемватикасы. Қатты дене кинематикасы. Қатты дененің үдемелі қозғалысы және айналуы. Қатты дененің жазық қозғалысы. Нүктенің күрделі қозғалысы. Статиканың негізгі ұғымдары мен аксиомалары. Күштің параллель ауысуы туралы теорема. Денелер жүйесінің тепе-теңдігі. Динамиканың негізгі ұғымдары мен заңдары және олардың практикаға қосымшасы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • «Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 1

    "Кәсіби бағдарлы тіл" пәнаралық курсты оқытудың мақсаты кәсіби-бағдарлы сөйлеудің барлық формаларының икемділігін шет тілінде жетілдіру, сонымен қатар болашақ кәсіби қызметінде өндірістік процесте оларға қажетті коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілікті дамыту болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Қазіргі өмір шындығы әрбір адамнан құқықтық сауатты іс-әрекетке қабілетті болуды, сыбайлас жемқорлықтың зияндылығын сезіне отырып, заңнама нормаларын күнделікті өмірде және практикалық жұмыста қолдана білу дағдыларын меңгеруді, оның алдын алу мен оған қарсы тұруға жан-жақты ұмтылуды талап етеді. Бұл пән студенттердің мемлекет пен құқықтың пайда болу, қызмет ету және даму заңдылықтары туралы білімдерін кеңейтуге және тереңдетуге, құқықтың қоғам мен мемлекет өміріндегі рөлі туралы түсініктерін қалыптастыруға, сыбайлас жемқорлықты жоққа шығаруға және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мінез-құлықты қалыптастыруға ықпал ететін құндылықтардың, нанымдар мен тәжірибелердің жиынтығын қалыптастыруға арналған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері

    Тамақ өнімдерінің тағамдық құндылығы. Ағзаның тыныс-тіршілігіндегі және тағамдық технологиялардағы жеке тағамдық заттардың рөлі. Тамақ өнімдерін өндіруге арналған шикізат. Технологиялық процестердің теориялық негіздері. Тағам өндірісінің жіктелуі. Тамақ өнімдерінің жіктелуі. Тамақ өнімдерін өндіру кезінде шикізатты өңдеудің жылуфизикалық әдістері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жылутехника

    Жылу техникасы саласындағы білімді қалыптастыру және оларды кәсіби қызметте қолдану. Термодинамикадағы негізгі ұғымдары және бастапқы позициялар. Термодинамика Заңы. Термодинамикалық процестер, ағынның термодинамикасы. Нақты газдар. Су буы. Ылғалды ауа. Термодинамикалық циклдар. Жылу алмасу теориясының негіздері. Өнеркәсіптік жылу техникасы. Жылу алмасу аппараттарын есептеу негіздері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономикалық теория

    Экономикалық теорияның негізгі бағыттарының қорытындыларына негізделе отырып, үй шаруашылығы, фирма, ұлттық және әлемдік экономика деңгейінде экономиканың дамуы мен қызметін анықтайтын экономикалық құбылыстың мәнін ашатын негізгі ұғымдар мен теориялық ережелерді оқытады, пән экономикалық пәндерді оқыту әдістерін қолдана отырып, ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын үйретеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық cауаттылық

    Қаржылық сауаттылық деңгейін арттыру білім алушыларға ұтымды қаржылық шешімдер қабылдауға, туындайтын қаржылық мәселелерді шешуге және қаржылық алаяқтықтарды уақтылы тануға мүмкіндік береді. Курс жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағдыларды алуға бағытталған. Курс шеңберінде білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды практикада қолдануды, жинақтарды сақтауды және көбейтуді, бюджетті сауатты жоспарлауды үйренеді, салықтарды есептеу және төлеу және салық есептілігін дұрыс толтыру бойынша практикалық дағдыларға ие болады, қаржылық ақпаратты талдауды және барабар инвестициялық стратегияны таңдау үшін қаржы өнімдерінде бағдарлауды үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • "Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Қаржы

    Пән Жаңа Қазақстанның орнықты даму стратегиясы жағдайында қазіргі заманғы қаржы-экономикалық процестер мен даму құбылыстары мен трендтерін объективті бағалауға және талдауға қабілетті қаржылық-сауатты және әлеуметтік-белсенді мамандарды қалыптастыру үшін ақша, қаржы және кредит туралы жалпы/ тұтас идеяны, олардың қоғамдық ұдайы өндірістегі рөлін, оларды ұйымдастыру және басқару негіздерін қалыптастыруға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қазақстан Республикасының кәсіпкерлік құқығы

    Кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық негіздері; жеке кәсіпкерлікті мемлекеттік реттеу және қолдау; кәсiпкерлiк қызметтiң аса маңызды бағыттарын құқықтық реттеу: халыққа тауарларды (жұмыстарды, қызметтердi) сату, сондай-ақ мемлекеттiк қажеттер үшiн; банктік қызмет; бағалы қағаздар нарығындағы қызмет; сақтандыру қызметі; валюта нарығы; сыртқы сауда қызметі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Минор кәсіпкерліктің экономикалық негіздері Менеджмент

    Курс кәсіпорынды, ұйымды басқарудың теориялық және практикалық мәселелерін зерттейді, олар менеджменттің теориялық концепцияларымен танысуды, басқару шешімдерінің стилін анықтауды және қалыптастыруды, өзгерістерді, қақтығыстарды басқаруды және фирманың даму тиімділігін анықтайтын басқа да мәселелерді қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қолданбалы механика

    Кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Қарапайым қозғалыс түрлерінің кинематикалық сипаттамалары. Материалдар кедергісінің негізгі ұғымдары. Созылу, сығылу. Материалдардың механикалық сипаттамалары және беріктікке есептеулер. Бұралу. Серіппелерді есептеу. Иілу кезінде эпюрларды құру. Иілу кезіндегі кернеу. Бұраумен иілу. Айнымалы кернеу кезіндегі беріктілік. Дәнекерленген қосылыстар. Бұрандалы қосылыстар. Ремендік және тізбекті берілістерді есептеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Элекротехника негіздері

    Электротекникаға кіріспе. Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Тұрақты токтың сызықты электр тізбектері. Кирхгоф заңдары және олардың қолданылуы. Айнымалы токтың сызықты электр тізбектері. Синусоидалды ток тізбегінің өткізгіштігі. Электронды техника элементтері. Электрондық құрылғылар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қазақстан Республикасының Еңбек құқығы

    Пән еңбекті реттеу және халықты әлеуметтік қорғау саласындағы негізгі теориялық білімді, заңнамалық базамен жұмыс істеу дағдысын, практикада туындайтын күрделі жағдайларда бағдарлануды және алынған білімді өндірісте қолдануды қалыптастырады. Курс жұмыспен қамту және жұмысқа орналастыру, еңбек қатынастары саласындағы әлеуметтік серіктестік, әлеуметтік қамсыздандыру құқығы, еңбекке жарамсыз азаматтарды зейнетақымен қамсыздандыру, мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек, әлеуметтік қамсыздандыруды халықаралық-құқықтық реттеу жөніндегі іс-шараларды қаржыландыру туралы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • «Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 2

    "Кәсіптік-бағдарланған тіл" пәнін оқытудың мақсаты-кәсіптік-бағдарланған сөйлеудің барлық түрлерінің іскерлігін жетілдіру, сондай-ақ болашақ кәсіби қызметінде өндірістік процесте оларға қажетті қазақ/орыс тілінде коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілікті дамыту.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Материалтану

    Материалтанудың мәні мен міндеттері. Материалдардың құрамы, құрылымы мен қасиеттерінің өзара байланысы. Материалдардың сапасын бақылау. Материалдарды дайындау және пайдалану кезінде олардың қасиеттеріне әртүрлі факторлардың әсері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Теориялық және қолданбалы механика

    Кәсіби қызметке қатысты теориялық және қолданбалы механиканың негіздері. Қатты дене статикасы. Көліктердің және механизмдердің құрылысының негіздері. Күштік анализ. Механизмдерді теңдестіру. Механизмдердегі үйкеліс және механизмдердің ПӘК-і. Қатты буындары бар машиналар мен механизмдердің қозғалысын зерттеу. Тісті механизмдерді талдау және синтездеу. Жазық қималардың геометриялық сипаттамалары. Деформациялар. Конструкциялық материалдардың механикалық қасиеттері. Шекті күйлер бойынша конструкцияларды есептеу. Механикалық берілістер.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өнім және қызмет көрсетудің сәйкестігін растау

    Сәйкестікті растау рәсімі. Өнімдер мен қызметтерді сертификаттаудың нормативтік-құқықтық негіздері. Қазақстан Республикасында өнімді сертификаттауды жүргізу тәртібі. ЕАЭО өнімнің сәйкестігін растау. Сапа менеджменті жүйелерін сертификаттау. Қызметтерді сертификаттау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық- түлік өнімдерін өндіру жабдықтары

    Тамақ өнімдерінің машиналық технологияларын ұйымдастыру. Ауыл шаруашылығы шикізатын компоненттерге бөлшектеу жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер. Ауыл шаруашылығы шикізаты компоненттерінен жинау жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер. Ауыл шаруашылығы шикізатын аралас қайта өңдеу жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Патенттану

    Өнеркәсіптік меншік объектілерін құқықтық қорғау бойынша білімді қалыптастыру және дағдыларды игеру. Өнеркәсіпте патенттерді, ноу-хауды қолдану ерекшеліктері. Патенттік зерттеулер. Зияткерлік меншік.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Биохимия

    Биохимия туралы тұтас түсініктің қалыптасуы: жасушаның құрылымдық ұйымдастырылуы. Ақуыз. Ағзадағы құрылысы, қасиеттері, функциялары. Тамақтанудағы рөлі . Ағзаның химиялық құрамы. Тамақтанудың физиологиялық негіздері. Нуклеин қышқылдары. Ферменттер. Витаминдер. Көмірсулар. Тамақтанудың құрылысы, қасиеттері, маңызы. Липидтер және олардың алмасуы. Зат және энергия алмасуының жалпы заңдылықтары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Стандарттау және сертификаттау

    Өнім және қызмет көрсетудің сапасы және қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі стандарттаудың рөлі. Ұлттық стандарттау жүйесі. Тұтынушылардың құқықтарын қорғау қызметіндегі стандарттау. Стандарттау бойынша құжаттар. Сертификаттау дамуының жай-күйі және негізгі үрдістері. Сертификаттау саласындағы ҚР заңнамасының құрылымы мен негізгі ережелері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Пәнаралық курс "Мейрамхана ісі техникасының негіздері'

    Мейрамхана ісі техникасы саласындағы білімді қалыптастыру: жабдықтарды жіктеу. Машина бөлшектері. Электр қондырғылары. Тамақ өнімдерін механикалық өңдеуге арналған жабдықтар. Көкөністерді өңдеуге арналған машиналар. Ет пен балықты өңдеуге арналған машиналар мен механизмдер. Тамақ өнімдерін жылумен өңдеуге арналған жабдық.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Микробиология

    Микроорганизмдердің негізгі морфологиялық, физиологиялық және экологиялық сипаттамаларын және олардың жіктелуін, сондай-ақ биосфераның жаһандық циклдерінде микробтық бірлестіктердің әсер ету механизмдерін және қоршаған орта факторларының микроорганизмдердің тіршілік әрекетіне әсерін зерттейді. Студенттерді табиғатты тиімді пайдаланудағы қазіргі заманғы тазалау жүйелерін және аз қалдықты технологияларды әзірлеуде биосфера компоненттерінің микроорганизмдермен өзара әрекеттесу заңдылықтарымен таныстырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары

    Тамақ өнеркәсібіндегі процестер мен аппараттар. Процестер мен аппараттарды модельдеу. Гидравликалық машиналар. Гидромеханикалық процестер. Механикалық процестер. Жылу процестері. Массаалмасу процестері. Тамақ өнімдерін өңдеу әдістері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесі

    "Мейрамхана және қонақ үй бизнесі" курсы мейрамхана және қонақ үй бизнесінің дамуының теориялық және қолданбалы мәселелерін қарастыруға бағытталған. Студенттер мейрамхана-қонақ үй бизнесін жоспарлау мен ұйымдастырудың негізгі принциптері мен функцияларын қарастырады, өзінің болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық іскерліктері мен дағдыларын қалыптастырады. Пәнді оқытудың мақсаты – студенттерде қонақ үй бизнесі туралы тұтас түсінік қалыптастыру, туристік индустрияны және оның құрамдас бөлігін-әлемнің жекелеген елдері мен аймақтарындағы қонақ үй бизнесін дамыту факторларын қарастыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету технологиясы және сервис

    Қызмет көрсету және сервис технологиясы саласында білімді қалыптастыру: мінездеме және қызмет тұжырымдамасы. Мейрамханалық бизнес. Даму ерекшеліктері. Меню және шарап картасы: мейрамхананың маркетингтік қаруы. Мейрамхана жабдығы. Асхана ыдысы, аспаптар, асхана киімі. Сауда үй-жайларын қызмет көрсетуге дайындау. Үстелдерді қою және клиенттерге қызмет көрсету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Минор" кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " фирма экономикасы

    Пәнді игеру барысында студент кәсіпорынның / фирманың субъектісі ретіндегі мәнін зерттейді, ұйымдардың ресурстық базасын және осы ресурстарды пайдалану тиімділігінің көрсеткіштерін қарастырады және талдайды, компанияның/кәсіпорынның жұмыс істеу механизмін талдайды және Компания қызметінің нәтижелерінің тиімділігін бағалайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Пәнаралық курс «Санитария және гигиена»

    Шикізатқа және дайын тамақ өнімдеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарындағы санитария және гигиена. Тағам өнімдерін өндіру және саудадағы санитария және гигиена. Тауарларды сертификаттау схемаларындағы санитарлық-гигиеналық ережелер мен нормативтер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Пәнаралық курс "Азық-түлік өнімдерінің өндірісің басқару және экономика"

    Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындары кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық нысандары. Өндірісті басқару. Кәсіпорын персоналын басқару. Кәсіпорынның пайдасы мен рентабельділігін басқару. Кәсіпорын қызметінің тиімділігін бағалау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы

    Тамақ өндірісі және тамақ өнімдері. Негізгі тамақ өндірісінің жалпы технологиясы: ет және балық өнімдері; сүт және сүт өнімдері; өсімдік майы мен майлар және т.б. Қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдердің жалпы технологиясы. Құжаттмаларды әзірлеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Пәнаралық курс «Нутрициология»

    Тағам гигиенасының әр түрлі аспектілерімен тығыз байланысты сұрақтарды зерттеу: азық-түлік құрамы, тамақ ішу процесі, тағамның әр түрлі түрлерінің өзара әрекеттесуі, қандай да бір өнімдердің ағзаға әсері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • " Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Кәсіпкерлік

    "Кәсіпкерлік" пәнін оқытудың мақсаты теориялық негіздерді игеру және бәсекелестік ортада кәсіпорындардың Кәсіпкерлік қызметін ұйымдастырудың практикалық дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пән интеграцияланған сипатта болады, кәсіпкерлікті ұйымдастыру ерекшеліктерін (бизнес әкімшілендіру) зерделеуді, кәсіпкерлік құрылымдардың тиімділігін бағалауды (экономикалық, қаржылық, әлеуметтік тиімділік мәселелері), бизнес идеяны бағалауды және бизнес жоспарды дамытуды біріктіреді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сала кәсіпорындарын жобалау

    Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын ұйымдастыру және жобалау кезеңдері туралы білімді жүйелеу: тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауды ұйымдастыру, құрамы, мазмұны, жобалардың түрлері. Жобалау кезеңдері. Құрылыс нормалары мен жобалау ережелері. Қоғамдық тамақтанудағы негізгі қорларды толықтыру түрлері. Жобалауды автоматтандыру жүйесі. Жобалау талаптарын ескере отырып, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жіктелуі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Шикізат, материалдар мен тұтыну тауарлардың тауартануы

    Шикізаттарды, материалдарды және тұтыну тауарларын тауартану саласында теориялық және практикалық дағдыларды меңгеру: тұтынушылық қасиеттері. Ассортименті. Сапаға қойылатын талаптар.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік өнімдерінің тауартануы

    Азық-түлік өнімдерінің тауартану саласындағы білімді қалыптастыру: тауартанудың теориялық негіздері. Азық-түлік тауарларының сапасын бағалау әдістері. Астық тауарлары. Жаңа піскен және қайта өңделген көкөністер. Жаңа піскен және өңделген жемістер. Тағамдық майлар. Сүт және сүт өнімдері. Ет және ет тауарлары. Балық және балық тауарлары. Жұмыртқа және жұмыртқа тауарлары. Алкогольді, алкогольсіз және алкогольсіз сусындар.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Емдік тамақтану технологиясының негіздері

    Емдік тамақтану өнімдерін технологиясы саласында білімді қалыптастыру: Диетотерапия қағидалары. Емдік тамақтану түрлері. Диеталық тағамдар технологиясының ерекшелігі. Жүктілік және бала емізу кезіндегі тамақтану. Геронтологиялық тамақтану

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау

    Шикізат пен дайын азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау әдістерінің жіктелуі мен сипаттамасы. Нормативтік негізі. Бақылау жүргізу алгоритмі. Сапаны бақылаудағы сандық технологиялар. Сапаны бағалаудың әртүрлі әдістерін қолдану. Сапаны арттыру бойынша іс-шаралар.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Техникалық реттеудің негіздері

    Техникалық реттеудің міндеттері, мақсаттары мен принциптері. Техникалық реттеу объектілері. Техникалық регламенттердің талаптары. Техникалық регламенттерде белгіленген талаптардың сақталуын мемлекеттік бақылау. Техникалық реттеу бойынша жұмыстарды ұйымдастыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ұлттық және шетелдік асүй технологиясының ерекшеліктері

    Әлемнің әр түрлі халықтарының ұлттық асүйінің ерекшеліктері: ұлттық және шетелдік асүйдің халық мәдениетін дамытудағы рөлі. Қазақ ұлттық тағамдары. Жақын шетел халықтарының асүйлері. Асүйдің ерекшеліктері және еуропа елдерінің аспаздық артықшылықтары.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау

    Сынаулар мен бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі ережелері туралы білімді қалыптастыру: сынаулар мен бақылаудың міндеттері мен түрлері. Сынау технологиялық процесс ретінде. Сынақтарды дайындау және өткізу. Сынақтарды сертификаттау, сынау сапасының жүйесі. Сынауды автоматтандыру

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Пәнаралық курс «Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру»

    ҚТК жіктелуі. ҚТК жабдықтауды ұйымдастыру. Қойма және ыдыс шаруашылығын ұйымдастыру. Өндірісті жедел жоспарлау және технологиялық құжаттама. Өндіріс құрылымы. Қосалқы үй-жайлардың, тарату және дайын өнімнің бракераж жұмыстарын ұйымдастыру. Еңбекті ұйымдастыру және нормалау

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қауіпсіздік және еңбекті қорғау стандарттары

    Кәсіби қауіпсіздік және еңбекті қорғау менеджменті жүйесі, тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесі және экологиялық менеджмент саласындағы басқару. Құжатталған ақпарат

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Функционалдық тамақтану технологиясы

    Қазақстан халқының дұрыс тамақтануы саласындағы мемлекеттік саясат. Функционалдық тамақтану өнімдерінің жіктелуі. Тамақ өнімдерін микронутриенттермен байытудың ғылыми қағидалары. Тамақ өнімдерін дәрумендендіру. Функционалдық тамақтану өнімдері технологиясының ерекшеліктері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Балалар тамақтануының технологиясы

    Балалар қоспасын дайындаудың жалпы технологиялық процесі. Балалар тамақтануының консервілерін өндіру технологиясы. Сүт негізіндегі балалар тамақтануы өнімдерінің технологиясы. Көкөніс негізіндегі балалар тамақтануы өнімдерінің технологиясы. Дақыл негізіндегі балалар тамақтануы өнімдерінің технологиясы. Ет және балық негізіндегі балалар тамақтануы өнімдерінің технологиясы. Шикізатқа, қаптамаға, сақтауға қойылатын талаптар.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау

    Тауар сапасын сараптау түсінігі және оның жіктелуі. Сараптаудың жалпы ережелері. Сараптау нәтижесін талдаудағы сандық технологиялар. Сарапшының біліктілік сипаттамасы. Тауар сапасын бағалау әдістері. Қызмет сапасын сараптау ерекшеліктері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сапа жүйелері

    СМЖ мақсаттары мен міндеттері. Өнім сапасының факторлары. TQM концепциясы мен модельдері. СМЖ әзірлеу, енгізу, жұмыс істеу кезіндегі іс-қимыл тәртібі. Процесстерді басқару. Ақау себебтерін жою. CALS, ARIS-технологиялар

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сапа менеджменті экономикасы

    "Сапа менеджменті экономикасы" пәнін зерделеу тиімді басқару шешімдерін қабылдау үшін процестік тәсіл негізінде сапа менеджменті экономикасы саласында, сапа шығындарын есепке алу және басқару әдістері туралы білім жүйесін қалыптастыруға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Қазақстан дамуының негізгі заңдылықтары мен қозғаушы күштерін, тұрақты даму мақсаттарын, техносферадағы адам өмірінің денсаулығы мен экологиялық тазалығын сақтау шарттарын білетінін көрсете алады; айналасына сыни тұрғыдан қарай алады, әлеуметтік-саяси және экономикалық салаларда болып жатқан оқиғаларға өзіндік баға бере алады; инклюзивті ортада бейімделу үшін әлеуметтенудан алған білімін тиімді қолдана алады; құқықтық сананы, экономикалық ойлауды, қаржылық сауаттылықты, сыбайлас жемқорлыққа қарсылығын және академиялық адалдық мәдениетін көрсете алады
  • Тіл сауаттылығын көрсетеді; коммуникативті дағдылары мен академиялық жазу дағдылары қалыптасқан, қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасай алады
  • Әртүрлі АКТ түрлерін пайдаланады: интернет-ресурстарды, бұлттық және мобильді сервистерді ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату үшін қолданады, сондай-ақ азық-түлік өнімдері технологиясының әртүрлі салаларындағы нақты мәселелер мен тапсырмаларды шешу үшін жасанды интеллект әдістері мен тәсілдерін қолданады
  • Ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыратын әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімі бар
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында тағам өнімдерінің технологиясы, биохимиясы және микробиологиясы, санитария және тамақтанудың гигиенасы негіздерін, қызмет көрсету және сервис технологиясын меңгерген
  • Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың түрлі түрлерін пайдалануға дайын
  • Азық-түлік өнімдерінің ассортиментін, шикізатқа, жартылай фабрикаттарға және дайын өнімге, еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау жүйесіне қойылатын нормативтік құжаттардың талаптарын білуін көрсетеді
  • Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады, оларды жобалау сапасын бағалайды және басқарушылық шешімдер қабылдайды
  • Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдаланады
  • Таңдалған MINOR бағдарламасына сәйкес саладағы қосымша құзыреттіліктерді меңгерген
  • Тағам өндірісінің жалпы және мамандандырылған технологияларының өзекті білімдерін көрсетеді, оларды жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлейді
  • Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асырады, ақаудың себептерін талдайды, олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлейді
Top