Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11103 Туризм және қонақжайлылық в Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

Пәндер

  • Инклюзивке кіріспе: негіздер мен тәжірибе

    «Инклюзияға кіріспе: негіздер мен практика» пәнінің мақсаты - студенттерде инклюзияның негізгі принциптері мен әлеуметтік практикалары туралы түсінік қалыптастыру, бұл барлық азаматтарға, оның ішінде ерекше қажеттіліктері бар адамдарға тең мүмкіндіктер жасауға бағытталған. Пән инклюзивті тәсілдің теориялық аспектілерін, сондай-ақ болашақ мамандарға өз мамандықтарына байланысты инклюзивті принциптерді кәсіби қызметте қолдануға мүмкіндік беретін практикалық дағдыларды игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тіршілік қауіпсіздік негіздері

    Пән адамның тіршілік ету ортасымен (өндірістік, тұрмыстық, қалалық, табиғи) қауіпсіз өзара әрекеттесу негіздерін қарастыруға бағытталған. Техногендік және табиғи сипаттағы теріс әсер ететін факторлардан қорғаудың негізгі әдістері зерттелуде. Тиімді кәсіби қызмет және салауатты және қауіпсіз өмір салтын ұйымдастыру дағдылары қалыптасады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шоқантану

    Пән қазақтың көрнекті ғалымы, ағартушы, саяхатшы Шоқан Уәлихановтың өмірі мен ғылыми мұрасын жан-жақты зерттеуге бағытталған. Курс студенттерді оның ғылымға, мәдениетке, этнографияға, шығыстануға қосқан үлесімен, сонымен қатар қоғам мен мемлекеттілік туралы озық көзқарастарымен таныстырады. Шоқан Уәлиханов идеяларының призмасы арқылы тарихи ойлауды, азаматтық жауапкершілік пен патриотизмді қалыптастыруға ерекше көңіл бөлінеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй индустриясына кіріспе

    Мақсаты: студенттерді қонақ үй индустриясының негізгі аспектілерімен таныстыру. Қысқаша мазмұны: курс студенттердің қонақ үй секторы туралы жалпы түсініктерін, орналастыру құралдарының жіктелуін және қонақ үй индустриясымен тікелей және жанама байланысты қызметтер кешенін қалыптастыруға бағытталған. Қонақ үйлердің негізгі функциялары мен қызметтерін біледі, қонақ үй индустриясы кәсіпорындарын жоспарлау, басқару және дамыту негіздерін түсінеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет

    Пәннің мақсаты еңбек, азаматтық, отбасылық және қылмыстық құқықта мемлекеттің түрлері мен нысандары туралы түсінік пен құзыреттілікті қалыптастыруды қарастыру, студенттерге сыбайлас жемқорлыққа жол бермеу бойынша жұмысты басқарудың негізгі технологиялары туралы Сыбайлас жемқорлық туралы түсінік беру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тұрақты даму

    Пән тірі ағзалардың, әртүрлі деңгейдегі экожүйелердің, барлық биосфераның жұмыс істеу заңдылықтарын және олардың тұрақтылығын, зерттеу мәселелерін қарастырады. Сонымен қатар, қоршаған ортаға антропогендік (техногендік) әсерге байланысты мәселелерді талдайды. Пән табиғатты қорғау қызметі, тұрақты дамудың тұжырымдамасы, стратегиясы мен практикалық міндеттері туралы түсінік қалыптастырады – бұл мәселелер әлемнің түрлі елдерінде және Қазақстан Республикасында қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеу негіздері

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің ғылыми-зерттеу дағдыларын дамыту, ғылыми білімге баулу, оларды ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізуге дайындау және қабілетін шыңдау. Пәнді оқытудың міндеттері: студенттердің ғылыми зерттеулер жүргізудегі практикалық дағдыларын дамыту; ақпарат көздерімен өз бетінше жұмыс істеу дағдыларын жетілдіру. Компьютерлік презентацияларды пайдалана отырып, интерактивті дәрістер, белсенді практикалық сабақтар және/немесе зертханалық жұмыстар өткізу, білім беру процесіндегі ғылыми зерттеулердің АКТ-мен өзара байланыстыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Курс шеңберінде білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды іс жүзінде қолдануға, жинақтарды сақтауға және көбейтуге, бюджетті сауатты жоспарлауға, жеке салықтарды есептеуге және салық есептілігін толтыруға, қаржылық ақпаратты талдауға және қаржы өнімдеріне бағдарлануға үйренеді. «Қаржылық сауаттылық негіздері» курсы білім алушының танымдық қана емес, практикалық қызметін де белсендіретін тәжірибеге бағытталған оқытуды, іскерлік ойынды өткізуді көздейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм және өлкетану

    Мақсаты: студенттерді өлке табиғатының тарихымен, демографиясымен және ерекшеліктерімен таныстыру, өлкетанудың мәні мен міндеттерін, оның туризммен байланысын зерттеу. Қысқаша сипаттамасы: Пән Қазақстандағы өлкетану зерттеулерінің тарихын, өлкетану зерттеулерінің принциптерін, кезеңдері мен әдістерін, табиғи-географиялық, экономикалық, тарихи өлкетану ерекшеліктерін, топонимикалық зерттеулерді, сондай-ақ музейтану негіздерін зерделеуді қамтиды. Туристік-өлкетану қызметі үшін қажетті дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Туристік аймақтану

    Мақсаты: студенттердің туристік ресурстар туралы терең жүйелі білімдерін қалыптастыру, сондай-ақ туризмнің табиғи және мәдени ортадағы рөлін түсіну. Қысқаша сипаттама: пән туристік аймақтанудың негізгі ұғымдарын, туризмнің аймақтардың табиғи және мәдени ортасына әсерін, этникалық, демографиялық, конфессиялық, саяси-географиялық және табиғи сияқты әртүрлі факторлардың туристік ресурстарды қалыптастырудағы және аймақтардағы туризмді дамытудағы рөлін қарастырады. Туризм мен Аймақтық дамудың әртүрлі аспектілері арасындағы байланысты түсінеді және талдайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Жасанды интеллект және нейрожелілік технологиялар

    «Жасанды интеллект және нейрожелілік технологиялар" пәні студенттерді заманауи деректерді өңдеу және шешім қабылдау технологияларының негіздерімен таныстырады. Курс жасанды интеллекттің негізгі тұжырымдамаларын, соның ішінде машиналық оқыту және нейрондық желілерді, сондай-ақ олардың түрлі салалардағы қолданылуын қамтиды. Негізгі назар ЖИ-дің практикалық қолданылуына және оның пәнаралық мүмкіндіктеріне аударылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Пәі студенттердің экономиканың қызмет етуі және кәсіпкерлік қызметті жүргізу негіздері туралы білімдерін қалыптастыруға бағытталған. Курс шеңберінде негізгі экономикалық категориялар, нарықтық экономика тетіктері, бизнесті ұйымдастыру қағидалары, кәсіпкерліктің құқықтық негіздері, салық салу, қаржылық жоспарлау және ресурстарды басқару оқытылады. Кәсіпкерлік ойлауды дамытуға, кәсіпкердің экономикадағы рөлін түсінуге ерекше көңіл бөлінеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік индустрияға кіріспе

    Мақсаты: туристік индустрияның негіздерін, оның элементтерінің кешенін және олардың өзара әрекеттесу принциптерін түсінуді қамтамасыз ету. Қысқаша сипаттамасы: курс туристік ресурстардың негізгі топтарын (табиғи, мәдени, еңбек), туристік менеджмент пен маркетинг негіздерін, туристік индустриядағы тұрақтылық пен кәсіби этиканы қоса алғанда, туризм саласындағы базалық білімді қалыптастыруға арналған. Туристік индустрияның негізгі элементтерін біледі, олардың арасындағы байланысты түсінеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Қонақ үй бизнесі ағылшын 1

    Мақсаты: студенттерге қонақ үй бизнесінде табысты жұмыс істеу үшін қажетті негізгі терминдер мен маңызды сөз тіркестерін, сондай-ақ қарым-қатынас дағдыларын үйрету. Курс қонақтарды қарсы алу, қоныстану, қонақүйдің ішкі процедуралары, мәселелерді шешу және көшіру бойынша материалдарды қамтиды. Курс ағылшын тілінде қарым-қатынас дағдыларын дамытуға бағытталған. Кәсіби ортада қарым-қатынас дағдыларын қолданады, қонақ үй индустриясында қолданылатын негізгі терминологияны ағылшын тілінде біледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Фронт-офис операцияларын басқару

    Мақсаты: қонақ үй индустриясында операциялық қызметті басқару дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс қонақ үйдің операциялық қызметін басқару негіздерін, соның ішінде қонақтарды қабылдау, тіркеу, қонақ үйдің клиенттер базасын қалыптастыру процестерін, сондай-ақ қонақ үйдің толуын бақылауды, қонақтармен есеп айырысуды және қызмет туралы есептерді дайындауды қарастырады. Міндеттер қоя алады, фронт-офис қызметкерлерінің қызметін үйлестіре алады және басқару шешімдерінің орындалуын бақылай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі менеджмент

    Мақсаты: студенттерде Туризм менеджменті саласындағы міндеттерді ойдағыдай шешу үшін қажетті білім мен дағдылар жүйесін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән студенттерді туристік ұйымдар мен жобаларды тиімді басқаруға дайындау мақсатында туризмнің ерекшеліктерін ескере отырып, басқарудың негізгі функцияларын, принциптері мен әдістерін зерттеуге бағытталған. Туризм саласындағы басқару құрылымының принциптері мен жүйелерін түсінеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй бизнесі ағылшын 2

    Мақсаты: қонақ үй бизнесінде табысты жұмыс істеу үшін қажетті студенттердің шет тіліндегі қарым-қатынас дағдыларын дамыту. Курс қонақжайлылықта қолданылатын кәсіби терминологияны терең зерттеуді және шет тілінде қарым-қатынас дағдыларын жетілдіруді қамтиды. Кәсіби ортада қарым-қатынас дағдыларын қолданады, қонақ үй индустриясында қолданылатын кәсіби терминологияны ағылшын тілінде біледі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмология негіздері

    Мақсаты: рекреациялық қызметтің негізгі аспектілерін түсіну және талдау мақсатында рекреациялық география мен туризм географиясының теориялық негіздерін зерттеу. Қысқаша сипаттамасы: курс студенттерде туризм мен рекреацияны дамытудың негізінде жатқан процестер туралы терең түсінік қалыптастыруға, сондай-ақ демалушылардың қажеттіліктерін ескере отырып, аумақты рекреациялық бағалау және аудандастыру үшін қажетті практикалық дағдыларды игеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Шаруашылық жұмыстарын басқару

    Мақсаты: қонақ үйдің шаруашылық қызметінің жұмысын басқару дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс қонақ үйдің ең ірі қызметтерінің бірі қызметінің ерекшелігін, тазалық пен тәртіпті қамтамасыз ету бойынша күнделікті жұмысқа байланысты негізгі операцияларды, сондай-ақ шаруашылық қызметінің басшысына қойылатын талаптарды зерттеуге бағытталған. Сондай-ақ, курс кір жуу қызметі мен форма қызметін қарастырады. Шаруашылық қызметтің негізгі функцияларын біледі, шаруашылық қызметтің операцияларын басқару ерекшелігін түсінеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Қонақжайлылық және туризм саласындағы денсаулық және қауіпсіздік

    Мақсаты: студенттерді туристер үшін де, туризм және қонақ үй бизнесі саласындағы мамандар үшін де тиімді ұйымдастыруға және қауіпсіздікті қамтамасыз етуге дайындау. Қысқаша сипаттамасы: Пән туризм және қонақ үй бизнесі саласындағы қауіпсіздікке төнетін қатерлерді, олардың түсінігін, түрлері мен жіктелуін, туристік қызметтегі Қауіпсіздікті ұйымдастыру әдістерін зерттейді. Тәуекел факторларын талдау және оларды төмендету шараларын әзірлеу дағдыларын меңгерген.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі имиджелогия

    Мақсаты: Туризмдегі имиджді қалыптастыру мен қолдаудың әртүрлі аспектілері туралы білім жүйесін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: курс туризм саласына тән имидждің әртүрлі түрлері мен ұғымдарын, имиджді қалыптастыру процесін және оның компоненттерін, сондай-ақ имиджді басқару әдістерін зерттеуге бағытталған. Табысты іскерлік қарым-қатынас пен келіссөздер жүргізу үшін қажетті білім мен дағдыларды іс жүзінде қолданады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Туризм тарихы

    Мақсаты: студенттердің әлемдік ауқымда да, Қазақстан контекстінде де ұйымдастырылған саяхаттардың тарихи дамуы туралы білім жүйесін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: курс Туризм дамуының тарихи кезеңдерін, мәдени және әлеуметтік қызмет құбылысы ретінде туризмнің дамуына байланысты әлеуметтік маңызды проблемалар мен процестерді зерттеуге бағытталған. Туризмді дамытудың негізгі тарихи фактілерін біледі, алған білімдерін Қазақстанда және одан тыс жерлерде қазіргі заманғы туризм индустриясын дамыту үшін қолданады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Академиялық хат

    Мақсаты: студенттердің ғылыми қоғамдастық пен білім беру мекемелерінің талаптарына сәйкес келетін академиялық мәтіндерді тиімді және сауатты жазу дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: Пән академиялық мәтіндердің ұғымдарымен, функцияларымен және жанрларымен танысуды, сондай-ақ оларды жазуға қойылатын талаптарды игеруді, сондай-ақ кітапхана мен интернет-ресурстарды қоса алғанда, әртүрлі ақпарат көздерімен жұмыс істеудің негізгі принциптерін қамтиды. Әр түрлі академиялық мәтіндерді (аннотация, эссе, рецензия, баяндама, ғылыми жұмыс) рәсімдей алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Броньдау және резервтеудің халықаралық жүйелері

    Мақсаты: студенттерде ұлттық және халықаралық деңгейде брондау және резервтеу жүйелері саласындағы білім мен дағдылар жүйесін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән Амадеус және Галилео сияқты негізгі халықаралық брондау және брондау жүйелерін, ал отандық брондау және брондау өнімдерін (eqonaq платформасы) қарастырады. Брондау және брондау жүйелерінің ерекшеліктерін біледі және бөлмелер мен басқа қызметтерді брондау үшін жүйелерді пайдаланады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі брендинг және PR

    Мақсаты: студенттерде туризмде брендтерді құру, дамыту және ілгерілету үшін қажетті құзыреттерді қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән туристік индустрия контекстіндегі брендинг пен PR теориялық негіздерін, туристік компаниялардың брендтерін басқару әдістерін, өнімдер мен дестинацияларды, брендті жылжыту негіздерін, корпоративтік стильді құруды, сондай-ақ әлемдік брендинг тәжірибесін пайдалануды қоса алғанда, мақсатты аудиторияны танымал ету және бағдарлау әдістерін зерттеуге бағытталған. Туризмде бренд құру, дамыту және жылжыту бойынша білім мен дағдыларды қолданады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Туризмдегі көліктік қызмет көрсету

    Мақсаты: студенттерді көліктің ерекшеліктерімен таныстыру және оның туристердің жайлы және қауіпсіз қозғалысын қамтамасыз етудегі рөлі. Қысқаша сипаттамасы: Пән Туризмдегі негізгі және қосымша көлік қызметтерін қарастырады, көліктің халықаралық жіктелуін және оны туризм контекстінде қолдануды, көліктік саяхаттың әртүрлі түрлерін ұйымдастырудың ерекшеліктерін, сондай-ақ көліктік қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін талдау әдістерін зерттейді. Көлік қызметтерінің түрлерін анықтайды, Көлік қызметтерінің сапасын бағалайды және туризмде әртүрлі көлік түрлерін ұйымдастырудың ерекшеліктерін түсінеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Гастрономиялық туризм

    Мақсаты: студенттердің туристік өнім және мейрамханалық қызмет көрсету негіздері ретінде ұлттық тағамдар туралы білім жүйесін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: курс гастрономиялық туризмнің теориялық негіздерін, оның тарихын, дамуын, негізгі тұжырымдамалары мен тенденцияларын, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясындағы маңыздылығын, әлемнің әртүрлі елдерінің ұлттық тағамдарының ерекшеліктерімен танысуға бағытталған. Әлемнің әртүрлі елдерінің ұлттық тағамдарының ерекшеліктерін біледі, олардың туристік ұсынысты қалыптастырудағы және туристерді тартудағы рөлін түсінеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризма микроэкономикасы

    Мақсаты: студенттердің микроэкономиканың негізгі принциптері және оларды туристік бизнес контекстінде қолдану туралы білімдерін қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: пән сұраныс пен ұсыныс заңдарын, бағаны қалыптастыруды, өндірісті оңтайландыруды, шығындарды, пайданы басқаруды, маркетингтік стратегияларды және т.б. қоса алғанда, Туризмдегі кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың экономикалық ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. нарықты талдауды, сұранысты болжауды, тәуекелдерді бағалауды және басқа аспектілерді қоса алғанда, жаңа туристік өнімнің жобасын әзірлеу әдістерін біледі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм макроэкономикасы

    Мақсаты: туристік нарықты, сұраныс пен ұсынысты талдау дағдыларын дамыту, сондай-ақ студенттердің туризм саласындағы елдердің бәсекеге қабілеттілігі туралы түсініктерін қалыптастыру. Қысқаша сипаттамасы: курс жалпы туристік саланың жұмыс істеуін зерттеуге, сондай-ақ туристік сұранысты, ұсынысты және маркетингтік стратегияларды талдауды қоса алғанда, әлемдік туристік нарықтың қазіргі жағдайын талдауға бағытталған. Қазіргі әлемдік туристік нарық туралы жүйелі түсінікке ие.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй ісіндегі есеп

    Мақсаты: студенттердің қонақ үй индустриясындағы бухгалтерлік есеп принциптері мен әдістерін түсінуін, сондай-ақ қолданыстағы стандарттарға сәйкес қаржылық операцияларды дәл және уақтылы көрсету дағдыларын қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: курс кірістер мен шығыстарды есепке алуды, активтер мен міндеттемелерді есепке алуды, қаржылық есептілікті құру принциптерін және қаржылық көрсеткіштерді талдауды қамтиды. Қонақ үй ісіндегі бухгалтерлік есептің негіздерін түсінеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • F&B менеджменті

    Мақсаты: мәзірді жоспарлау, сапаны бақылау, персоналды басқару және қаржыны қоса алғанда, тамақ және сусын қызметі (F&B) операцияларын басқару дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс тамақтану және сусын негіздерін, соның ішінде персоналға қойылатын талаптарды, ресурстар мен жабдықтарды басқаруды, қонақтарға қызмет көрсету тәртібін және F&B стратегиясын жоспарлау және іске асыру негіздерін зерттеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм саласындағы анимациялық қызмет

    Мақсаты: студенттерді туристік индустрияда түрлі анимациялық-демалыс іс-шараларын сәтті ұйымдастыру және өткізу үшін қажетті білім мен дағдылармен қамтамасыз ету. Қысқаша мазмұны: Пән анимациялық жұмыстың негіздерін және оның дамуының тарихи алғышарттарын зерттеуге, қонақүйлердегі, мерекелердегі, фестивальдардағы, тақырыптық саябақтардағы, іскерлік және мұражай анимациясы сияқты анимацияның әртүрлі формалары туралы түсінік алуға бағытталған. Туристік өнімнің сапасы мен әртүрлілігін арттыру үшін анимациялық іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу дағдыларын пайдаланады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туроперейтинг

    Мақсаты: студенттердің табысты туроператорлық қызмет үшін қажетті дағдыларын дамыту. Қысқаша сипаттамасы: курс Қазіргі заманғы туристік индустриядағы туроператорлық қызметті ұйымдастыру негіздерін, туроператорлық қызмет ұғымын, оның негізгі функциялары мен құрылымын қоса алғанда, қазіргі нарықтағы туроператорлық қызметті ұйымдастырудың негізгі принциптері мен модельдерін зерделеуге; туроператор қызметінің экономикалық аспектілерін талдауға және туристік қызметтердің құнын анықтауға бағытталған. Туроператорлық қызмет негіздерін меңгерген.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экскурсиятану

    Мақсаты: студенттердің экскурсиялық таным әдісі туралы білім жүйесін және экскурсиялар мен оларды өткізу технологияларын дайындау дағдыларын қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: пән экскурсияларды дайындау және өткізу әдістемесін, экскурсияда көрсету және әңгімелеу ерекшеліктерін, сондай-ақ аймақтағы және елдегі экскурсиялық істің қазіргі жағдайын зерттейді. Экскурсиялық бағдарламаны дайындау дағдыларын және экскурсия жүргізу әдістемесін меңгерген.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Көшбасшылық және кәсіби даму

    Мақсаты: туризм және қонақжайлылық индустриясындағы көшбасшылардың кәсіби құзыреттіліктерін дамыту, сондай-ақ ұжымды тиімді басқаруға үйрету. Қысқаша мазмұны: курс заманауи көшбасшылық теориялары, көшбасшылық стильдері мен инновациялары, туризм мен қонақжайлылықтағы кәсіби даму тақырыптарын қамтиды. Қарым-қатынас дағдыларын меңгереді, басқа адамдардың мінез-құлқын және кәсіби қарым-қатынас жағдайларын талдайды, мұны адамдар мен процестерді тиімді басқару үшін пайдаланады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Қонақжайлылықтағы қаржылық менеджмент

    Мақсаты: студенттердің Қонақжайлылық және туризм индустриясының салалық ерекшеліктерін ескере отырып, қаржылық менеджмент саласындағы білімдері мен дағдыларын игеру. Қысқаша мазмұны: курс қаржылық жоспарлаудың ерекшеліктерін, қаржылық талдау және болжау негіздерін, тиімділікті бағалау әдістерін, туризм және қонақжайлылық кәсіпорындарының қаржылық жағдайына әсер ететін тәуекел факторларының жіктелуін зерттейді. Қаржылық тұрақтылықты арттыру және қонақжайлылық кәсіпорындарындағы қаржылық тәуекелдерді азайту үшін қаржылық көрсеткіштерді талдайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм саласындағы инфрақұрылымы

    Мақсаты: студенттердің туризмнің материалдық-техникалық базасы және оның құрамдас бөліктерін талдауға кешенді көзқарас, сондай-ақ туристік саланы дамытудағы инфрақұрылымның рөлін түсіну туралы білімдерін қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: курс туристік инфрақұрылымның негізгі компоненттерін және олардың туризмді дамытуға әсерін, оның ішінде орналастыру, Көлік, ақпараттық және рекреациялық инфрақұрылымды, сондай-ақ туризмді дамытудағы туристік инфрақұрылымның ерекшеліктері мен рөлін зерттеуге бағытталған. Туризмнің материалдық-техникалық базасының жалпы сипаттамаларын біледі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • MICE туризм

    Мақсаты: студенттердің туризм саласындағы халықаралық немесе республикалық іскерлік іс-шараларды әзірлеу және өткізу дағдыларын дамыту. Қысқаша сипаттама: пән іскерлік туризмнің теориялық негіздерін және оның ерекшеліктерін MICE индустриясы контекстінде қарастырады, іскерлік іс-шараларды әзірлеу және ұйымдастыру процестерін, оның ішінде орынды таңдауды, логистиканы, бағдарламаны және т.б. зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Іскерлік қарым-қатынас психологиясы

    Мақсаты: студенттердің тиімді іскерлік қарым-қатынас дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: Пән іскерлік этикет негіздерін, іскерлік психология принциптерін және туризм мен қонақжайлылық саласына тән әртүрлі жағдайларда іскерлік қарым-қатынас ерекшеліктерін зерттейді, іскерлік психологияның мәні мен принциптерін, соның ішінде қарым-қатынастың психологиялық аспектілерін, тұлғааралық қатынастарды және корпоративтік этиканың туристерге қызмет көрсету процесіне әсерін түсінуді қарастырады. Тиімді іскерлік қарым-қатынас дағдыларын меңгерген.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Қонақжайлылықтағы адам ресурстары басқару

    Мақсаты: студенттің қонақ үй индустриясы кәсіпорындарының Адами ресурстарын басқару дағдылары мен дағдыларын игеруі. Қысқаша мазмұны: Курс ұйымның адами ресурстарын қалыптастыру мен ағымдағы пайдалануды, сондай-ақ ұйым қызметкерлерін таңдау, жалдау, орналастыру және басқару тәжірибесін зерттейді. Сондай-ақ, курс корпоративтік мәдениетті және қызметкерлерді оқыту мен дамыту процестерін қарастырады. Қонақ үй бизнесінде адам ресурстарын басқару дағдыларын қолданады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Халықаралық туризмді ұйымдастыру

    Мақсаты: студенттердің халықаралық туризмнің даму факторлары мен жағдайлары, түрлері, санаттары мен түрлері, сондай-ақ осы процесті ұйымдастырушылық-құқықтық қамтамасыз ету туралы білімдерін игеру. Қысқаша мазмұны: Пән халықаралық туризмнің негізгі факторлары мен даму жағдайларын, халықаралық туризмнің әлемдік көрінісін және оның жекелеген елдер мен аймақтардағы ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. Халықаралық туристік ағындардың географиясын талдайды және олардың әртүрлі елдер мен аймақтардағы туризмнің дамуына әсерін түсінеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туристік нысандылықтар

    Мақсаты: студенттердің визалық, кедендік және паспорттық бақылауды қамтитын туристік формальдылықтар туралы білімдерін қалыптастыру. Қысқаша сипаттамасы: курс визалық талаптарды, кедендік рәсімдерді және паспорттық бақылау ерекшеліктерін қоса алғанда, дамыған туристік индустриясы бар әлемнің әртүрлі елдеріндегі туристік формальдылықтардың ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. Туристік өнімді әзірлеу кезінде туристік формальдылық туралы білімді қолданады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Туризм және мәдени мұра

    Мақсаты: студенттерде мәдени мұраның ресурстық әлеуетін және оның туризмді дамытудағы, сондай-ақ қоғамның мәдени санасын қалыптастырудағы рөлін түсінуді қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән мәдени мұраны туризм контекстінде, оның түрлері мен түсіндіру тәсілдерін қарастырады, жаһандану дәуіріндегі мәдени туризмді және мәдени мұраны насихаттау мен сақтау әдістерін зерттейді. Материалдық және материалдық емес мәдени мұраны ажыратады, оны түсіндіру және қазіргі жағдайда қолдану дағдыларына ие.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылықтағы ұйымдастырушылық мінез-құлық

    Мақсаты: студенттердің қонақжайлылықтағы ұйымдастырушылық мінез-құлық туралы жалпы түсініктерін, сондай-ақ ұйымдастырушылық және басқарушылық қызмет дағдыларын қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән ұйымдық контекстегі адамның мінез-құлқын, ұйымдағы әлеуметтік процестерді түсіндіретін теориялар мен тұжырымдамаларды қарастырады, ұйымдық ортадағы адамдардың мінез-құлқына әсер ететін факторларды зерттейді. Іс жүзінде кәсіби қызметтің нәтижелеріне қол жеткізуге бағытталған ұйымның тиімді құрылымын қалыптастыру тәсілдерін қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Қызмет көрсету саласында жарнама

    Мақсаты: қызмет көрсету саласында клиенттерді тарту үшін тиімді жарнамалық науқандарды құру дағдыларын қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: Курс қонақ үй және туристік индустрияда қызметтерді жылжыту жолдарын зерттейді, "туристік әсер/тәжірибе" ұғымын қарастырады, жарнама әдістерін, нарықты талдауды және стратегияны әзірлеуді зерттейді. Жарнама дағдыларын қызмет көрсету саласында ілгерілету тәсілдерінің бірі ретінде қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Оқиғалық туризм

    Мақсаты: студенттердің туристік іс-шараларды жоспарлау, ұйымдастыру және өткізу дағдыларын, сондай-ақ оларды экономикалық бағалау және сапаны бағалау әдістерін дамыту. Қысқаша мазмұны: Пән оқиғалар туризмін дамытудың тұжырымдамалары мен негізгі кезеңдерін, оқиғалардың жіктелуін, олардың туристік индустриядағы рөлі мен маңыздылығын, мақсатты аудиторияны, сондай-ақ іс-шараларды жоспарлау мен іске асырудың негізгі кезеңдерін зерттейді. Индустриядағы өзекті үрдістерді ескере отырып, оқиғалық туризм саласындағы жобаларды әзірлеу дағдыларын меңгерген.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік елтану

    Мақсаты: студенттердің жалпы әлемде де, белгілі бір елде де туризмді дамытудың қазіргі жағдайы туралы білім жүйесін қалыптастыру, сондай-ақ осы процеске әсер ететін факторларды зерттеу. Қысқаша мазмұны: курс белгілі бір елдің немесе аймақтың контекстінде туризмнің әртүрлі аспектілерін, атап айтқанда елдің географиялық орналасуын, оның аумақтық ерекшеліктерін, ел тұрғындарын, оның мәдениеті мен әдет-ғұрыптарының ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған, бұл туристер үшін тартымды болуы мүмкін. Туристік өнімді әзірлеуде елдер туралы білімді пайдаланады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Туристік кластер және туризмнің тұрақты дамуы

    Мақсаты: студенттерде туризмнің тұрақты дамуын қамтамасыз ету үшін туристік кластердің мәнін, сондай-ақ оның туристік индустрияда қалыптасу ерекшеліктерін терең түсінуді қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: пән туристік кластерлерді қалыптастырудың негізгі аспектілерін және олардың елдегі туризмнің тұрақты дамуына әсерін игеруге, ұлттық экономиканың құрамдас бөлігі ретінде туризм құрылымын зерттеуге бағытталған. ҚР-дағы туристік саланың қазіргі жай-күйін талдау дағдыларын кәсіби қызметте пайдаланады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызмет маркетингі

    Мақсаты: студенттерді қызмет маркетингінің ерекшеліктерімен таныстыру және қызметтерді жылжыту, клиенттерді тарту және адалдықты арттыру стратегияларын әзірлеу дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс қызметтерді жылжыту принциптерін, олардың ерекшеліктері мен материалдық өнімдерден айырмашылықтарын, тұтынушылардың қажеттіліктерін талдауды, нарықты талдауға арналған маркетинг құралдарын зерттеуді қамтиды. Қызметтерді жылжытуда заманауи маркетинг құралдарын қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Әлемдегі рекреациялық кешендер

    Мақсаты: студенттерді рекреациялық кешендерді қалыптастыру және ұйымдастыру процесі туралы қажетті теориялық біліммен қамтамасыз ету, сондай-ақ олардың қоғамның рекреациялық қажеттіліктерін қанағаттандырудағы рөлін түсіну. Қысқаша сипаттамасы: Пән рекреациялық қызметтің ерекшеліктерін зерттеуге және рекреациялық кешендерді қалыптастыруға, сондай-ақ әлемнің рекреациялық аудандастырылуын талдауға және жетекші рекреациялық өңірлерді олардың ерекшеліктері мен әлеуетін ескере отырып анықтауға бағытталған. Рекреациялық индустрияның құрылымын біледі және осы саланың әр түрлі қатысушыларының рөлі мен маңыздылығын түсінеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Кірістерді басқару

    Мақсаты: қонақ үй индустриясының ерекшеліктерін ескере отырып, табысты тиімді басқару дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс қонақүйдің кірістілігі мен жүктемесінің негізгі көрсеткіштерін талдау негіздерін, соның ішінде жүктеу динамикасын талдауды, сұранысты талдауды және нақты және бюджетке жоспарланған көрсеткіштерді салыстыруды қарастырады, қонақ үй кірісін басқару стратегияларын зерттейді. Қонақ үйдің кірісін басқару дағдыларын меңгерген.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Халықаралық туризмінің географиясы

    Мақсаты: студенттердің халықаралық туризмнің географиялық негіздері туралы кешенді білімдерін қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән әлемнің негізгі туристік ағындары мен аймақтарын, сондай-ақ танымдық (мәдени) туризм, емдік-сауықтыру туризмі, іскерлік сапарлар және оқыту туризмі, діни және қажылық туризмі, жағажай-шомылу туризмі, демалыс және ойын-сауық сияқты халықаралық туризмнің әртүрлі түрлерінің географиялық таралуы мен ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. Табиғи және мәдени ерекшеліктерін ескере отырып, әлемнің әртүрлі туристік аймақтарындағы халықаралық туризмнің географиясын талдайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Зерттеу әдістері

    Мақсаты: туризм және қонақжайлылық индустриясында зерттеу және талдау жұмыстарын жүргізу үшін қажетті студенттердің практикалық зерттеу дағдыларын дамыту. Қысқаша мазмұны: курс заманауи ғылыми білім алудың жалпы ғылыми әдістері мен әдістерін зерттеуге және ғылыми зерттеу әдістерін, туризм және қонақжайлылық индустриясын зерттеудің ерекшеліктерін тереңдетуге бағытталған. Оқу және кәсіби қызметте зерттеу дағдыларын тәжірибеде қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Статистика, талдау және туризмді дамыту стратегияларды

    Мақсаты: студенттерде Статистика, аналитика және туризм саласын дамыту стратегиясы туралы жалпы түсінік қалыптастыру. Қысқаша сипаттама: курс туристік индустриядағы статистиканың негізгі түсініктері мен статистикалық деректерді жинау және талдау әдістерін зерттейді, статистикалық мәліметтер мен аналитикалық есептер негізінде елдегі және аймақтағы туризмнің қазіргі жағдайын қарастырады. Аналитикалық ақпарат негізінде туризмді дамытудың қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді стратегияларын құру дағдыларына ие.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм мен қонақжайлылықтағы инновациялық технологиялар

    Мақсаты: туризм мен қонақжайлылықтағы инновациялық қызметтің ерекшеліктері мен тетіктері туралы түсінік қалыптастыру. Қысқаша мазмұны: Пән туризм және қонақжайлылық индустриясындағы Инновациялық процестерді басқару теориясы мен тәжірибесін, әсіресе туризм мен қонақжайлылық өнімін цифрландыру мен жекелендіруге қатысты инновациялық технологиялар бөлігінде қарастырады. Туризм мен қонақжайлылықтағы инновациялық технологиялардың негіздерін меңгерген.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылықтағы стратегиялық менеджмент

    Мақсаты: студенттердің қонақжайлылықтағы стратегиялық басқару саласындағы білімдерін игеру. Қысқаша мазмұны: Пән стратегиялық басқарудың мәнін, оның деңгейлері мен функционалды сорттарын зерттейді. Стратегиялық басқарудың негізгі кезеңдерін қарастырады, ұйымның миссиясын зерттейді, негізгі стратегиялардың негізгі түрлерімен таныстырады, ұйымдағы өзгерістер деңгейін анықтаудың мәнін, ұйымдық құрылымның рөлін, ұйымдастырушылық мәдениеттің таңдалған іс-қимыл бағытын жүзеге асырудың сәттілігіне әсерін зерттейді. Қонақжайлылық кәсіпорнын ұйымдастыру мен басқарудың тиімді түрлерін таңдай алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясының зерттеу және ақпарат

    Мақсаты: туристік қызметті зерттеу үшін өз қызметінде ғылыми танымның әртүрлі әдістерін қолдана алатын туризм және қонақжайлылық саласында кең бейінді мамандарды даярлау. Қысқаша сипаттамасы: курс Ғылыми таным әдістерін, туристік қызметті зерттеудің әдіснамалық тәсілдерін, қазіргі заманғы туризмді дамытудың негізгі принциптерін қарастырады, туризм мен қонақжайлылықты зерттеуде жалпы ғылыми әдістерді қолдану жолдарын зерттейді. Оқу және кәсіби қызметте әртүрлі зерттеу әдістерін қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Академиялық адалдық қағидаттарын түсінумен үйлесімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін экологиялық мәдениет, қауіпсіздік, экономика, құқықтық нормалар, әлеуметтік-мәдени және тарихи-өлкетану ағарту саласындағы білімді қалыптастырады
  • Көшбасшылық қасиеттерін көрсетеді және тұлғааралық және кәсіби қарым-қатынаста мемлекеттік және шет тілдерінде коммуникативтік дағдыларды пайдаланады
  • Ғылыми-зерттеу жобаларын дайындау үшін IT-технологияларды пайдаланады, туризм және қонақжайлылық саласында бірегей өнімді әзірлеу мақсатында ғылыми ақпаратты таңдай алады
  • Қазіргі беталыстарына сәйкес туризм индустриясының, қонақ үй бизнесінің даму ерекшеліктерін талдайды
  • Туристік және қонақ үй индустриясы кәсіпорындарының операциялық және стратегиялық қызметін басқару дағдыларын меңгерген
  • Туризмнің тұрақты даму принциптерін меңгерген және олардың мәдени мұраны сақтау, қабылдаушы қауымдастықтар, қоршаған ортаны қорғау, өнеркәсіпте жұмыс істейтін адамдардың денсаулығы мен қауіпсіздігі үшін маңыздылығын түсінеді
  • Қазақстан мен әлемнің туристік нарығындағы ахуалды кешенді талдау негізінде заманауи туристік өнімді қалыптастыру дағдыларын тәжірибеде қолданады
  • Туризм және қонақ үй бизнесінің әртүрлі секторларына бейімделген маркетингтік науқандарды, брендинг стратегияларын және жарнамалық іс-шараларды әзірлеу бөлігінде қызметтерді маркетинг құралдарын тиімді пайдаланады
Top