Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

Пәндер

  • Басқару психологиясы

    Пән білім алушылардың әлеуметтік жүйе және кәсіби қызмет саласы ретінде басқарудың психологиялық мазмұны туралы білімдерін игеруге бағытталған. Басқарудың тиімділігін талдау және болжау, басқарушылық қатынастар мен шешімдерді оңтайландыру үшін қажетті әлеуметтік-психологиялық білімді, сондай-ақ басқару қызметінің психологиясын, басқарушылық қарым-қатынас пен қақтығыстарды, жоғары мектептің оқу-тәрбие процесінде басқарушылық шешімдер қабылдауды қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Менеджмент

    "Менеджмент" пәнін оқу менеджмент саласындағы тұжырымдамалық білім жүйесін, ұйымның бизнес-процестерінің тиімділігін арттыру үшін заманауи ұйымдастырушылық-басқарушылық әдістерді қолдану дағдыларын қалыптастыруға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Шет тілі (Кәсіби)

    «Шетел тілі (кәсіби)» пәні тілдік емес мамандықтардың магистранттарына арналған. Курсты зерделеу мамандық бойынша білімді байытуға және ғылыми ой-өрістерін кеңейтуге, қарым-қатынас процестерін тереңірек білуге ​​әкеліп қана қоймайды, сонымен қатар магистранттарға болашақ кәсіби қызметінде қажетті практикалық дағдыларды меңгеруге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Жасанды интеллект жүйесі

    АЖ ұйымдастырушылық және математикалық негіздері. Білімнің инженериясы. АЖ-ға статистикалық тәсіл. Зияткерлік жүйелер, логикалық қорытынды. АИ жүйелерінің қазіргі заманғы бағдарламалық қосымшалары. Экономикалық зияткерлік жүйелерді (АЖ) жобалау технологиясы. «Дедукция» АЖ жобалау және ұйымдастыру. Нейрондық желілер. Кохоненнің өзін-өзі ұйымдастыратын карталары. Кластерлік талдау. Нейропакеттер. Машинамен оқыту әдістері. Data Mining процесі. Зияткерлік жүйелерді модельдеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Зерттеу қызметінің негіздері

    Зерттеу қызметінің ғылыми негіздері. Ғылыми зерттеу бағытын таңдау және ғылыми-зерттеу жұмысының кезеңдері. Ғылыми ақпаратты іздеу, жинақтау және өңдеу әдістері. Ғылыми әдебиеттермен жұмысты ұйымдастыру. Теориялық зерттеулер. Ғылыми-техникалық шығармашылықтағы моделдеу. Инновацияларды енгізу. ЭЕМ-ді ғылыми зерттеулерде қолдану. Тәжірибелік зерттеулер. Тәжірибелік зерттеулердің нәтижелерін өңдеу. Ғылыми жұмыс нәтижелерін рәсімдеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеулер мен инновациялық қызметті ұйымдастыру және жоспарлау

    Курс ғылымның дамуы мен қызмет ету процестерін және оның қазіргі қоғамдағы рөлін түсіну үшін қажет; ғылыми зерттеудің теориялық және эмпирикалық әдістерін зерттеу қызметінде қолдану мүмкіндігі контексінде меңгеру үшін; жеке зерттеу жұмысын тиімді ұйымдастыру дағдыларын алу үшін қажет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері

    Технологиялық процестерді зерттеудің ғылыми негіздері. Негізгі заңдар мен заңдылықтар. Технологиялық операциялар. Негізгі процестердің жіктелуі. Типтік процестер. Технологиялық жүйе. Тамақ өнімдерін өндіруге арналған желілер. Тамақ өндірісінің аппараттары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
  • Қоғамдық тамақтанудың заманауи технологиялары

    Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарындағы технологиялық процестің ерекшеліктері. Қоғамдық тамақтанудағы инновациялық технологиялардың қажеттілігін негіздейтін мәні, жағдайлары және факторлары. Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру уақытын қысқарту және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорны жұмысының тиімділігін арттыру тәсілдері. Технологиядағы инновациялар. Инновациялық жабдықты қолдану. Жаңа өнімдерді жасау. Технологиялық құжаттаманы әзірлеу және ресімдеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақтану физиологиясы

    Тамақтану туралы ғылымның дамуының негізгі кезеңдері. Тамақтану физиологиясының теориялық негіздері. Теңдестірілген тамақтану теориясы. Рационалды тамақтану негіздері. Рационалды тамақтанудағы белоктар, майлар, көмірсулар. Рационалды тамақтанудағы минералды заттар. Рационалды тамақтанудағы витаминдер. Шикізат құрамының жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің сапасына әсері. Теңдестірілген тағам теориясының негізінде тағам өнімдерінің технологиясы. Азық-түліктің барабар теориясы негізінде тағам өнімдерінің технологиясы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар

    Тағамдық және биологиялық құндылығы өнімдер. Өнімнің органолептикалық және қоректік қасиеттерін жақсарту. Түрлі азық-түлік тауарларын өндіруде тағамдық қоспаларды қолданудың өзекті мәселелері. Тағамдық қоспалардың қауіпсіздігін белгілеу процедурасының аспектілері, олардың түрлі функционалдық сыныптарының сипаттамасы. Биологиялық белсенді қоспалардың жіктелуі және олардың адам денсаулығы мен тамақтануын түзетудегі маңызы. Биологиялық белсенді қоспалардың өндірілуін және өткізілуін мемлекеттік бақылау, оларды өткізуге қойылатын талаптар. Экологиялық проблемалармен және басқа да бірқатар факторлармен байланысты ББҚ-ларды өндірудің жаңа технологиялық мүмкіндіктері. Азық-түліктің жаңа топтары: жаппай тамақтанудың функционалдық өнімдері, емдік-профилактикалық бағыттағы өнімдер және т. б. ББҚ-лар мен дәстүрлі қоспалардың айырмашылығы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтанудағы қызмет көрсету және сервис технологиясы

    Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастырудың жалпы принциптері. Қызмет көрсетудің заманауи стандарттары. ҚТ кәсіпорындарының негізгі типтерінің сипаттамасы және қызмет тұжырымдамасы. Негізгі технологиялық процестер. Технологиялық құжаттаманы ресімдеу. Меню және шарап картасы. Асхана ыдысы, аспаптар, асхана іш киімі. Сауда үй-жайларын қызмет көрсетуге дайындау. Үстелдерді жабдықтау және клиенттерге қызмет көрсету. Зал қызметкерлерінің еңбегін ұйымдастыру. Банкеттер мен қабылдауларға қызмет көрсету. Келушілерге қызмет көрсетудің арнайы түрлері. Шетелдік туристерге қызмет көрсету. Кейтеринг тұтынушыларға қызмет көрсету түрі ретінде. Жылдам қызмет көрсету кәсіпорындары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерін сақтаудың заманауи технологиялары

    Тамақ өнімдерін сақтаудың негізгі принциптері. Сақтау және өңдеу технологиясы, өнім сапасына әсері. Тағам өнімдерін салқындатусыз сақтау тәсілдері. Тағам өнімдерін сақтауға арналған заманауи технологиялар мен конструкциялар. Тоңазытқыш технологиялар. Тамақ өнімдерін сақтау мерзімін арттыруға арналған жаңа энергия үнемдеуші технологиялар Бактерияға қарсы жүйелер. Сүзгілер. Нанотехнологиялар. Ауа ионизаторлары. Азот генераторлары. Реттелетін атмосферада (РА) сақтау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерінің заманауи биотехнологиясы және технологиясы

    Биотехнологияның теориялық негіздері. Тамақ өнімдерін өндіруде гендік инженерия жетістіктерін пайдалану. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігіне әсері. Тағам өнімдерін өндірудің биотехнологиясы және жалпы технологиясы. Сапаны бақылау ерекшеліктері. Биотехнологияның, гендік инженерияның және тамақ өнімдерінің технологиясының даму болашағы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Тұрақты өзгеретін әлеуметтік шындықтағы басқарудың психологиялық механизмдерін білу
  • Кәсіби салада және шет тілдер ортасында басқарушылық және коммуникативтік дағдыларды қалыптастырады
  • Азық-түлік өнімдері технологиясы саласындағы оның ішінде жасанды интеллект әдістері мен әдістерін қолдана отырып, ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті ұйымдастыру мен жоспарлау әдіснамасын меңгеруді көрсетеді, жаңа ортада мәселелерді шешу үшін оларды қалай қолдануды біледі, пәнаралық тұрғыдан кең
  • Азық-түлік өнімдерінің ғылымы туралы білімді және білімді дамытуды көрсетеді
  • Процесті ұтымды басқаруды ұйымдастыруға және азық-түліктің сапасын жақсартуға шикізат құрамының әсерін талдай алады
  • Қазіргі заманғы тамақ өндірісінің технологияларын, қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру технологияларын әзірлеу және енгізу, ақпаратты жинау және түсіндіру және қалыптасқан пайымдаулар негізінде технологиялық құжаттаманы құрастыра алады
  • Азық-түлік технологиясы саласындағы ғылыми-зерттеу және басқару қызметін дербес түрде интеграциялауға, жүйелеуге, білімді жаңартуға және оны кәсіби деңгейде қолдануға қабілетті
Top