6B07220 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалары бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен нарықтың талаптарына жауап беретін, кәсіби және әлеуметтік құзыреттерге ие, тамақ өндірісі және қоғамдық тамақтану саласында бәсекеге қабілетті, кәсіби кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
Тамақ өнімдерін өндіруде микробиологиялық санитария және гигиена
Пән тамақ өнімдерін санитарлық сараптауды ұйымдастыру және адам ағзасын қоршаған ортаның зиянды факторларының әсерінен қорғау саласындағы білімді қалыптастыру, сондай-ақ тамақ өнеркәсібі мен микробиологиялық бақылау саласындағы дағдыларды көрсету мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Жоғары математика
Ол күрделі процестер мен жүйелерді зерттеу үшін қолданылатын математикалық есептерді модельдеуге және шешуге мүмкіндік беретін математикалық аппаратты меңгеру мақсатында оқытылады, сонымен қатар пәнді оқу кезінде студенттер көрсетілген бөлімдер шеңберінде математиканың іргелі аппаратын игереді: практикалық және қолданбалы есептерді шешу; теориялық білім мен практикалық дағдыларды кеңейту және тереңдету
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Жалпы химия
Бұл курс химияның негізгі ұғымдары мен заңдарын, атомдық және молекулалық теорияның негіздерін, заттың құрылысын, периодтық заңын, химиялық байланыстарды, химиялық процестің заңдылықтарын, ерітінділер туралы ілімді, электролиттегі алмасу реакцияларын қарастыруға бағытталған. ерітінділер, тотығу-тотықсыздану реакциялары
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Техникалық микробиология
Пән өндіріс процестеріндегі және табиғаттағы заттардың өзгеруіндегі микроорганизмдерді, адамның ас қорыту ауруларының себептерін және олардың алдын алу шараларын ұйымдастыруды, тиімді санитарлық бақылау әдістерін жасауды, сондай-ақ табиғаттағы заттардың өзгеруін зерттеу мақсатында құрылған. қарапайым және дифференциалды бояу әдістерін, микроорганизмдерді өсіру әдістерін үйретеді
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Инженерлік графика
Пән студенттерді компьютерлік графикалық бағдарламалардың теориялық негіздерімен таныстыру, AutoCAD графикалық пакетінде практикалық дағдыларды алу, сонымен қатар сызбалар мен конструкторлық құжаттамаларды орындау ережелерін, графикалық есептерді шешудің негізгі әдістерін үйрену мақсатында оқытады
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (экономика және кәсіпкерлік негіздері. Экология және тіршілік қауіпсіздігі. Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері. Ғылыми зерттеу әдістері)
Модуль экономика, кәсіпкерлік, экология, тіршілік қауіпсіздігі, құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет саласындағы ақпаратты пайдалану дағдыларын және практикалық және кәсіби қызметтегі ғылыми зерттеу әдістерін қалыптастыру мақсатында зерделенеді. Нақты жағдайларды талдау кезінде экономикалық, құқықтық, сипаттағы және экологиялық қауіпсіздік мәселелерін анықтайды. Шығармашылық ойлау қабілеттерін дамытады, ғылыми-зерттеу жұмыстарын өз бетінше орындайды, практикалық білімді талдайды және жинақтайды
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Өнімдерді физикалық өңдеу әдістері
Курстың мақсаты тамақ өнеркәсібінде бірқатар физикалық өңдеу әдістерін қолдану мәселелерін зерттеу болып табылады және жоғары жиілікті электр тогы, инфрақызыл сәулелену, электр өрістері, контактілі өңдеу әдісі, ультрадыбыстық, сонымен қатар импульстік әдістер мен инженерия. тағам өндірісінің физикалық-химиялық механикасы туралы білімдерін қалыптастыру
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Курс бағдарламасы қазіргі заманғы азық-түлік нарығы саласындағы білімдер жүйесін, сонымен қатар азық-түлік өнімдерін өндірудегі ғылым мен техниканың соңғы жетістіктерін, олардың сапасы мен тағамдық құндылығын қамтамасыз етуге болашақ маманның практикалық және теориялық дағдыларының қалыптасуына ықпал етеді
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Бейорганикалық химия
Бұл курс негізгі ұғымдарды қарастырады – периодтық заң, атомның құрылымы, атомдық орбитальдар және олардың деңгейлері туралы түсініктерді, Полингтің будандастыру моделін зерттеуге бағытталған; химиялық байланыс (σ- және π-байланыстар) туралы түсінік, екі атомды молекулалар мысалында молекулалық орбитальдар әдісі, байланыс және антибайланыс орбитальдары туралы түсінік, химиялық тепе-теңдік туралы түсінік, жоғары молекулалық қосылыстар, гетероциклді қосылыстардың химиясы, органикалық синтез, биохимия, кванттық химия, элементорганикалық байланыстар химиясы
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Аналитикалық және физколлоидты химия
Заттарды талдаудың заманауи әдістерін, физикалық-химиялық процестердің теориялық негіздерін және дисперсті жүйелердің қасиеттерін, физикалық және химиялық процестердің байланысын меңгеру, сонымен қатар физикалық химияның негізгі тарауларын меңгеру мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Өнімдерді өңдеудің заманауи физикалық әдістері
Пәнді меңгерудің мақсаты – болашақ технологтарды жаңа әдістермен қаруландыру, тамақ өнімдерін өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру, шикізат пен тамақ өнімдерінің қасиеттерін зерттеу, тамақ өнімдерінің физикалық-химиялық қасиеттерін анықтауға арналған өлшеу әдістемесін, практикалық дағдыларды меңгеру, заманауи технологиялар тұрғысынан технологиялық процестерді жүргізу қажеттілігін түсіну саласындағы жүйеленген білімін арттыру
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылыми зерттеу негіздері
Ғылыми танымның әдіснамалық негіздері, теориялық және эмпирикалық зерттеу әдістері, сонымен қатар метатеориялық деңгей туралы, ғылыми-техникалық шығармашылық теориясы мен әдіснамасы элементтері туралы білімдерді қалыптастыру, ғылыми-техникалық шығармашылықтың бағытын таңдау мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тамақ өнеркәсібінің технологиясы
Нарықты дамытудың негізгі басым бағыттары мен азық-түлік өндірісінің шикізат базасы туралы теориялық білімді үйрету, ет, балық, сүт, жұмыртқа өнімдерін, жеміс-көкөніс консервілерін өндіру технологиясы, т.б. сондай-ақ тамақ өнімдерін өндірудің классификациясын, ассортиментін, технологиясын зерттеу
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тағам химиясы
Пән ғылымның заманауи жетістіктеріне сәйкес құрастырылған және студенттердің тағамдық технологияның арнайы курстары үшін теориялық және практикалық негізін құрайтын химиялық пәндер бойынша білімдерін тереңдетуге бағытталған
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қаржылық сауаттылық негіздері
Пән студенттердің жеке қаржыны дұрыс басқару үшін қажетті дағдылары мен білімдерін қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында студенттер негізгі қаржылық ұғымдар, бюджеттеу принциптері, несиелерді басқару әдістері, инвестициялау және қаржылық мақсаттарды жоспарлау туралы біледі. Мақсаты-студенттерді ақылға қонымды қаржылық шешімдер қабылдауға, өз қаражаттарын тиімді басқаруға, қаржылық қажеттіліктерін жоспарлауға және қаржылық қауіпсіздікті қамтамасыз етуге үйрету
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тағам өндірісінің үрдістері және аппараттары
Студентке конструкцияларды ұтымды таңдауды, белгілі бір технологиялық процестерге арналған машиналар мен аппараттарды есептеуді, сонымен қатар оларды өндірістік мақсатқа сай пайдалану әдісін, ең аз шығынмен және жоғары сапада максималды өнімділікке қол жеткізуге бағытталған оқыту мақсатымен оқытылады
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
Пән мамандарға теориялық негіздері мен практикалық дағдыларын, қоғамдық тамақтандыруды, шикізатты өңдеудің әртүрлі технологиялары мен әдістерін қолдануды, технологияның ерекшеліктерін, әртүрлі тамақ өнімдерін өндірудегі физикалық және химиялық өзгерістерді үйретеді, сондай-ақ білімдерін көрсету мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ биохимиясы
Пән адамның тамақтануымен байланысты биохимиялық процестер мен өсімдіктер мен жануарлар организмдерінде, сондай-ақ олардың тіршілік әрекеті процесінде болатын сипаттамалық өзгерістер мәселелері бойынша студенттердің білім, білік және дағдылар жүйесін қалыптастыру мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Негізгі тағамдық токсиканттар, олардың адам ағзасына қауіптілік дәрежесі, азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштерін бақылау әдістері туралы қажетті теориялық білімді қалыптастыру, тағам саласындағы негізгі білім, білік және дағдыларды меңгеру мақсатында оқытылады. тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізатының қауіпсіздігін бағалау
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тағамдық қоспалар
Болашақ маманға тағамдық қоспаларды білікті түрде анықтауға мүмкіндік беретін тағамдық қоспаларды қолдану саласында студенттердің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын дамыту, сонымен қатар тамақ өнімдерін пайдалану саласындағы нормативтік-құқықтық және заңнамалық базаны зерделеу мақсатында оқытылады. қоспаларды, таңбалау ережелерін, тағамдық тағамдық қоспаларды бақылау және анықтау әдістерін меңгеруде
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы стандарттау және сертификаттау
Техникалық реттеу, стандарттау және сапа менеджменті саласындағы білімін көрсету және өнімнің, жұмыстың, көрсетілетін қызметтің стандарттау және сапасы мәселелері бойынша техникалық нормативтік құқықтық актілер туралы түсінікке ие болу мақсатында оқытылады, сонымен қатар өнімдердің сапасын бағалауда практикалық дағдыларын қалыптастыру ретінде
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Курс бағдарламасы шикізатты механикалық және термиялық өңдеудің, тамақ дайындаудың, тасымалдаудың және өткізудің технологиялық процестерін орындауға арналған техникалық құралдардың барлық жиынтығын зерттеу, сонымен қатар студенттерге теориялық білімдерін арттыру және технологиялық жабдықты пайдалану бойынша практикалық дағдыларын меңгеру
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тамақ өндірісіндегі заманауи технологиялар
Пән тамақ өнімдерінің технологиясы, тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын жануар және өсімдік текті шикізат, оның қасиеттері, ассортименті және өндіру технологиясы туралы жалпы түсініктерді көрсету және алған дағдыларын өндірісте қолдану мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтану өндірісін ұйымдастыру
Пән нарықтық қатынастар жағдайында практикалық қызмет үшін қажетті қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті және бәсекеге қабілетті кәсіпорынды ұйымдастыру бойынша білім алу, сонымен қатар студенттерді қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының болашақ экономикалық менеджерлері ретінде оқыту мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы (курстық жұмыс)
Тамақ өнеркәсібінің салаларымен, оның ішінде сүт және ет өнімдері, өсімдік майлары, жемістер мен көкөністерді консервілеу және басқа да өнімдерді өндіру негіздерімен, сондай-ақ тамақтану саласындағы заманауи жетістіктермен таныстыру, тамақ өндірісі саласында жоғары білікті мамандарды қалыптастыру
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық жабдықтары (курстық жұмыс)
Студенттерді өңдеу өнеркәсібінің технологиялық жабдықтарын пайдаланумен байланысты өндірістік, техникалық, конструкторлық және ғылыми-зерттеу қызметіне дайындау мақсатында және жалпы техникалық пәндер бойынша іргелі оқыту нәтижесінде алған білімдерін пайдалануға үшін оқытылады, сонымен қатар технологиялық жабдықтармен байланысты инженерлік есептерді есептеуге білімдерін арттыру
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіпорындардағы стандарттау және сертификаттау
Пән Қазақстан Республикасындағы сертификаттау мен стандарттаудың негізгі принциптері мен ұстанымын, сертификаттауды қолдану салаларын, сертификаттау схемалары мен жүйелерін, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау ережелері мен тәртібін, ғылыми-техникалық қамтамасыз ету принциптерін, сондай-ақ Тізілімді жүргізу ережелерін, инспекциялық бақылауға қойылатын талаптарын оқытады және дағдыларын қалыптастырады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шикізат және азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Пән болашақ мамандарға тамақ өндірісінде өндірілетін және жаппай тамақтану кәсіпорындарында сатылатын өнімдердің – ет, сүт, консервілер, жартылай фабрикаттар, аспаздық және кондитерлік өнімдердің сапасын бақылаудың теориялық негіздері мен практикалық дағдыларын үйрету мақсатында оқытылады, сондай-ақ кәсіптік пәндерді игеру үшін қажетті іргелі білімді қалыптастырады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және бар бизнесі
Пәннің мақсаты ғылыми зерттеу объектісінде әзірлемелерді сынау мүмкіндігімен және пайдаланумен қонақжайлылық қызметтерін өндіру мен жүзеге асырудың халықаралық сапа стандарттарына негізделген заманауи мейрамхана және бар бизнесінің негіздері туралы теориялық білімді қалыптастыру болып табылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тағам өнімдерінің нутрициологиясы
Пәннің мақсаты рационалды тамақтану саласындағы теориялық білімдерді меңгеру және дағдыларды қалыптастыру, тамақтанудың ағза өміріндегі рөлі, сонымен қатар халықтың әртүрлі топтарының нақты тамақтануын зерттеу әдістерін ғылыми тұрғыдан меңгеру
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тамақтың дәмін тату
Пән студенттерге тағам өнімдерінің сапа белгілерінің номенклатурасындағы органолептикалық (сенсорлық) көрсеткіштерді зерттеу және ғылыми негізделген дегустация талдауының әдістемесі мен негізгі әдістемелерін үйрету, сонымен қатар тағам өнімдерінің сапасына біртұтас көзқарасты қалыптастыру мақсатында құрылған
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Бастау Бизнес
Курс кәсіпкерлік қызметтің практикалық аспектілерін, соның ішінде бизнес-идеяларды таңдау мен бағалауды, нарықты зерттеуді, қаржыны, персоналды басқаруды, этиканы және бизнестің әлеуметтік жауапкершілігін зерттеуге бағытталған. Білім алушы стартаптарды мемлекеттік қолдаудың, бизнес-жоспар құрудың нақты шараларын білетіндігін көрсетеді. Жеке кабинетте жұмыс істеу, бизнесті тіркеу, мемлекеттік органдармен өзара іс-қимыл жасау кезінде цифрлық дағдыларды пайдалана алады (www.pki.gov.kz, www.egov.kz, www.goszakup.gov.kz)
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Пән тағам кәсіпорындарының, дайындау цехтары өндірісінің жұмысын ұйымдастыру саласында теориялық білімін меңгеру, сондай-ақ қызмет көрсетудің арнайы нысандарын зерделеу мақсатында оқытылады және тамақ өнеркәсібінің халық шаруашылығындағы маңызын, қазіргі жағдайдағы қоғамдық тамақтандыруды, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының классификациясы мен түрлерін, олардың сипаттамасын, азық-түлік шикізатымен, жартылай фабрикаттармен, материалдық-техникалық жабдықтармен қамтамасыз етуді зерттеу
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ өнеркәсібіндегі қызмет көрсету және сервис
Пәнді меңгеру мақсаты – тамақ өнеркәсібінің халық шаруашылығындағы маңызын, қазіргі жағдайдағы қоғамдық тамақтандыруды, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жіктелуін және түрлерін, олардың сипаттамасын, азық-түлік шикізатымен, жартылай фабрикаттармен, материалдармен қамтамасыз етуді зерттеу және техникалық құрал-жабдықтармен қатар, сондай-ақ өндірістік кәсіпорынның бағдарламаларын жасаудың бастапқы мәліметтерімен, мәзір түрлерімен және прайс-парақшамен, олардың дизайнымен танысу
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тағамды сенсорлық бағалау
Тамақ өнімдері мен қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің дегустациясын талдау мәселесінің теориялық аспектілері бойынша терең білімі бар және практикалық қолдануда негізгі әдіснамалық әдістемелерді меңгерген, сонымен қатар тамақ өнімдері мен қоғамдық тамақтандыруды анықтайтын жоғары білікті мамандарды даярлау мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тоңазыту технологиясы
Тағам өнімдерін тоңазыту технологиясының әдістері мен режимдері, сонымен қатар тоңазыту кезіндегі тағам өнімдерінің физикалық, химиялық, биохимиялық өзгерістері туралы білімді қалыптастыру мақсатында оқытылады және де салқындатылған, мұздатылған азық-түліктердің режимдік параметрлерін, сапа көрсеткіштерін анықтаудың практикалық дағдыларын меңгеру
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Азық-түлік қауіпсіздігі
Курс бағдарламасы шикізаттың, материалдардың, дайын және жартылай дайын мал, өсімдік тектес өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасын зерттеу, сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін анықтайтын негізгі заңнамалық ережелерді, талаптарды меңгеру
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тоңазытқыш және тамақтандыру технологиясы
Пәннің мақсаты бұл студенттердің өндірістік технологиялық, техникалық және экологиялық аспектілерін ескере отырып, тоңазытқыш техникасы мен технологиясы саласында білім алу және дамыту, сонымен қатар студенттерді нақты өндірісті шешуге практикалық дағдыларын қалыптастыру
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ өнімдерін талдау әдістері
Пәннің мақсаты бұл тағамдық объектілердің құрамы, олардың қасиеттері, макро- және микроэлементтерді талдау әдістері, сапасын кешенді бағалаудың заманауи әдістері саласындағы білім мен дағдыларды қалыптастыру және де азық-түлік өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері зерттеу
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Ет және ет өнімдерінің технологиясы
Ет саласының даму бағыттары: мал мен құсты қабылдау, күтіп-баптау, тасымалдау, сою және өңдеу туралы білімдерін қалыптастыру мақсатында оқытылады және де ет өндірудің технологиялық процестерін, мал және құс етін өңдеу өнімдерінің, сондай-ақ ет шикізатын қайта өңдеу өнімдерінің сапасына қойылатын нормативтік құжаттардың талаптарын зерттеу
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Арнайы тағам технологиясы
Курс әр түрлі мақсаттағы тамақ өнімдерін өндірудің заманауи технологиясы бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды дамытуға және негізгі қоректік заттармен (белоктар, майлар, көмірсулар) теңдестірілген жоғары сапалы өнімдерді жобалауға арналған тағам технологиясы туралы білім жүйесін меңгеруге бағытталған, сонымен қатар биохимиялық көрсеткіштер: микро- және макроэлементтер, май қышқылдары, моно-, ди- және полисахаридтер, функционалдық, балалар, диеталық және емдік тамақтануға арналған аминқышқылдары туралы білімдерін қалыптастыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ет және сүт консервілерін өндіру технологиясы
Тағамдарды консервілеудің теориясын, әдістері мен құралдарын, ет, сүт консервілерінің негізгі түрлерін өндіру технологиясын, технологиялық процестердің жеке операцияларының мәнін, консервілеу әдістерін оқып үйрену және консервілеу әдістері саласындағы білім мен дағдыларды меңгеру мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тағамдық қызмет көрсету технологиясы
Курс бағдарламасында қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында шикізатты алғашқы өңдеуді, тамақ дайындау үшін қолданылатын негізгі технологиялық процестерді, өнімдердің тағамдық құндылығын, шикізаттың ассортиментін және технологиялық қасиеттерін, олардың химиялық құрамымен және түзілумен байланысын білу болып табылады, сонымен қатар аспаздық өңдеу процесінде өнімнің жаңа қасиеттерін және тағам дайындаудың технологиялық картасын құра білу
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ұлттық сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Ұлттық сүт өнімдерін өндіру саласындағы технологиялық қызметке қажетті теориялық білімдерді, практикалық дағдыларды меңгеруге, ұлттық сүт және қышқыл сүт өнімдерін дайындаудың ассортиментін және аймақтық ерекшеліктерін зерттеуге, сонымен қатар сүт өнеркәсібі саласындағы ғылыми мәселелер мен даму перспективалары туралы түсінік
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Пәннің мақсаты – сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жасау, шикізат пен дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды зерттеу және оларды кәсіби қызметте әрі қарай пайдалану үшін теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Төмен температурадағы тағамдық технологиялар
Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін салқындату, мұздату, еріту және тоңазытқышта сақтаудың физикалық процестерін, төмен температураларды алу әдістерін, өнімді жылыту және жібіту процестерін, компрессорларды, буландырғыштарды, конденсаторларды, сондай-ақ пайдалану әдістерін білу және азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерін практикада ұзақ сақтау туралы теориялық білімін арттыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шикізат пен тамақ өнімдерін сақтау технологиясы
Пән студенттердің азық-түлік шикізатының әртүрлі топтарын сақтау және тасымалдау бойынша теориялық білімдерін дамыту, тамақ өнімдерінің сақтау сыйымдылығын зерттеу, сақтау негіздерін ұйымдастыру: қоймалардың түрлері, әдістері және азық-түлік өнімдерінің әртүрлі топтарын сақтау, тасымалдау режимдері, сонымен қатар сапасы мен өндіріс жағдайларына байланысты шикізаттың ұтымды сақтау мерзімін болжау мүмкіндігін теориялық, практикалық жүзінде меңгеру
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Консервілер және азық-түлік концентраттарының технологиясы
Курс бағдарламасы студенттерге өндірісте тиімді инженерлік іс-әрекеттер үшін қажетті тағамдық консервілеу құралдарының теориясы, әдістері, принциптері саласында жеткілікті кең және терең білім беру болып табылады, сонымен қатар консервілерді өндірудің технологиялық процесін қарастырады
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясы
Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясының теориялық және практикалық негіздерін қалыптастыру, ұлттық ет жартылай фабрикаттарын дайындаудың жалпы әдістері, тағамдар, ассортимент, жылу әсері туралы түсінік алу мақсатында оқытылады, сонымен қатар ұлттық ет өнімдерінің сапасын өңдеу, ұлттық ет өнімдерін дайындаудың аймақтық ерекшеліктерін, сонымен қатар рациондағы еттің маңызын зерттеу
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтану өнімдерін калькуляциялау негіздері
Курс тамақтандыру кәсіпорындарында бухгалтерлік есепті ұйымдастырудың жалпы принциптерімен, тағамдар мен аспаздық өнімдердің рецептер жинағымен таныстыруға бағытталған: құрылыс принципі, негізгі бөлімдері, шикізат шарттары; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында баға белгілеу және өзіндік құнын белгілеу, сондай-ақ ас мәзірінің жоспарын құру, шикізат пен дайын өнімнің, материалдық-техникалық жабдықтардың есебін жүргізу ережелерімен танысу, білімдерін қалыптастыру мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ өндірісіндегі технологиялық есептеулердің негіздері
Пәннің мақсаты: қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру, баға белгілеу және өзіндік құн қалыптастыру туралы жалпы ережелерді, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қолданылатын құжаттардың нысанын, шикізатты қабылдау және дайын өнімді шығару бойынша ағымдағы есеп беру құжаттарын жүргізуді, құрастыру. тауарлық есептер, ыдыстардың қозғалысы туралы есептер, тауарлық-материалдық қорлар, қоймалардағы, өндірістер мен буфеттердегі өнімдерді түгендеу
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Ұлттық және шетел тағамдарының технологиясы
Студенттерді ұлттық және шетел асханасының тағамдарын дайындау технологиясымен, тамақ өңдеу әдістері саласындағы заманауи жетістіктермен таныстыру, аспаздық өнімдердің ассортименті және тән тағамдарды дайындау технологиясы, аспаздық туралы білімдерін қалыптастыру мақсатында оқытылады
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарын жобалау
Курс бағдарламасы тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау негіздерін, жеке өндірістік объектілерді жобалау принциптерін, олардың арасындағы байланыстарды, кәсіпорынның технологиялық құрылымын, жобалардың құрамы мен түрлерін, жобалау кезеңдерін, технологиялық есептеулердің негіздерін, өндірісті қайта құру және қайта жарақтандыру принциптері, сондай-ақ кәсіпорынның бас жоспары, кәсіпорынның, құрылыс бөлімдерінің орналасуы туралы білімдерін арттыру және қалыптастыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Әлем халықтарының тағамдары
Пәннің мақсаты студенттердің Қазақстан, ТМД елдері, Еуропа, Америка және Таяу Шығыс халықтарының мәдениеті мен тағам дәстүрлері туралы білімдерін қалыптастыру, сонымен қатар аспаздық өнердің дамуы мен қалыптасуында білімдерді меңгеру болып табылады және де шет елдердің тағамдық ерекшеліктерін зерттеу
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Пәннің мақсаты – өнеркәсіптің техникалық прогресін жеделдетудегі жобалаудың рөлі мен міндеттерін, өнеркәсіптік кәсіпорындарды жобалаудың заманауи әдістерін, жобалау процесін дамыту мен жетілдірудегі жобалау әдістерін, жұмыс сапасын арттыруға уақытты қысқарту және жұмыс сапасын арттыру. тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын қайта құру туралы білімдерін қалыптастыру
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 5
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіптік қызмет саласында құқық, экономика және кәсіпкерлік негіздерін, тіршілік қауіпсіздігі негіздерін біледі
- Математикалық талдау әдістерін, механика мен техниканың жалпы заңдылықтарын негізгі пәндерді табысты оқу және кәсіби қызметте пайдалану үшін қолданады
- Тамақ өндірісі саласындағы оқу, практикалық және кәсіптік мәселелерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді (негізгі санитарлық нормалар мен ережелерді) қолданады
- Жаратылыстану ғылымының негізгі заңдылықтарын және академиялық жазу жанрларын өндірістік және ғылыми қызметте пайдаланады
- Негізделген қаржылық шешімдер қабылдау, қаражатты тиімді басқару, қаржылық қажеттіліктерді жоспарлау және қаржылық қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін теориялық білімді, сондай-ақ азық-түлік кәсіпорындарында дайын өнім өндірудегі нақты кәсіби мәселелерді шешуге үйрету дағдыларын меңгереді
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау және бақылау саласында білімі мен кәсіби құзыреттілігін нақты түсінетіндігін көрсетеді және де тамақ өнеркәсібінің озық технологияларына негізделген жаңа функционалды тамақ өнімдерін әзірлеу
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өнімді өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін ұйымдастырады, сондай-ақ табысты кәсіпкерлік үшін қажетті практикалық дағдылар мен дағдыларды меңгереді
- Теориялық және практикалық білімдерін (тамақ өндірісі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауға арналған жобалау және есептеу стандарттары), сонымен қатар оқудың соңында және кейінгі деңгейлерде оқуды жалғастыру кезінде қойылған оқу, практикалық және кәсіптік міндеттерді өз бетінше шешу дағдыларын меңгереді